White Christmas?

No nyt on lunta. On satanut ihan mahdottoman sakeasti räntää, satanut niin paljon, että sitä on maassa siksi paksu kerros, että se näyttää lumelta. Mutta siis valkoista. Hyvä, hyvä. Saadaanko valkoinen joulu? Niissä toiveissa etsin jo joululevyt esiin ja soittelin myös viime viikolla pehtoorilta saamaani Michael Bublén CD:tä. Ei huono. Pehmeä-ääninen on tämä kanadalainen laulaja. Viimeisen viiden vuoden joulukuut olenkin kuunnellut kolmea tenoria, Andrea Boccellia ja Jyrki Anttilaa, joten mukava saada uutta ääntä ilmoille. Sinatraksikin tätä nuorta miestä sanovat, en nyt sentään ihan sellaista menisi väittämään. Mutta jos asuisin Helsingissä voisin huhtikuussa Hartwall-areenalle mennä kuuntelemaankin Bubléa. Luulen kyllä, että siihen aikaan kuunnellaan kuukkeleita Hangasojan varrella.

_____________________________________________________

JOULUKALENTERI

 

 

 

6 kommenttia artikkeliin ”White Christmas?”

 1. Tä – Bublé??

  Mistä Teitillä korvia riittää näille Bubbeleille?

  Olen nähnyt ko. hraa mainostettavan TV:ssä, ja rva psolleni jopa epäilin hänen maailmanmainettaan (vrt. Danny valloitti Kiinan). Olin väärässä.

  Itse lämpenen sangen hitaasti perinteisten melodioiden uusille joulukääreille. Minkä Bing Crosby lauloi, sitä älköön joka jouluksi uudelleen tulkittako.

  Thanks G-d, Ameriikan ja Välimeren kultakurkuilta on vielä löytämättä ”Heinillä härkien” ja ”Varpunen jouluaamuna”.

  Vastaa
 2. Huomenta Irma, nyt on pakko kirjoittaa kommentin kommentti!

  Paul Anka – Michael Bublé kytkös johtaa perheessämme todennäköisesti starojen uudelleen arviointiin.

  Rva puolisoni oli hiljattain Paul Ankan konsertissa (Tikkurila 9.11.), ja ”varttikorvalla” olen kuullut hänen puhuvan Ankan joululevystä…

  Olenko jämähtänyt kampakeraamiseen aikaan?

  Vastaa
 3. Irma ja Koivu! Kuinka hauskaa että täällä yön tunteina kommenteeraillaan keskenään. 😉

  Paul Anka? Kuulin Kanadassa (vai USA:ssa) asuneelta pilates-opelta, että tärkein vaikuttaja Bublen urakiidon alkuun oli se, että hän oli kuvernöörin poika…

  Koivu, tuskin sinä – joka olet menossa Paul McCartneyn konserttiin ensi viikolla? – olet jämähtänyt kampakeraamiseen aikaan. Ja mitä sitten vaikka olisitkin?

  Mistä korvia riittää?? ja uudet tulkinnat? Olen sen verran levoton sielu ja asiantuntematon, etten oikeastaan koskaan kuuntele musiikkia ”sillä töin”. Siis että malttaisin vain istua ja kuunnella. Minulle musiikki on taustaelementti: ruokaa tehdessä, lenkkeillessä, surffatessa… Ei kuitenkaan töitä tehdessä.

  Ja tänään en tee töitä. Pyhittämätön pyhäpäivä (sain kuin sainkin artikkelini eilen valmiiksi! :)) vietetään tänään ja vietetään itsenäisyyspäivää! Hyvää sellaista teillekin!

  Vastaa
 4. Ostimme konserttikavereillemme Ankan ”Songs of December” CD:n, konsertti oli loistava, uusi. Ääni entisellään, voiko sitä vastustaa! Koivun kanssa samaa mieltä klassisista, uusimalla harvoin paranee. Bublesta en henk.oht. pidä syystä, että hän on mielestäni'”laiska” laulaja. Rento, mutta liian huolettomasti, vaikka ääni on kaunis. Vertaa vanhaan Frank Sinatraan! Niitäkään lauluja ei kannata uusia, vanhat ovat parasta laatua!

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.