Suorittamisen lauantai

Tänään vuorotteluvapaani projekti nimeltään ”Syväsiivoa koti” on edennyt melkoisesti. Olen putsannut ja puleerannut Festaa koko päivän.

Aamupäivällä olin pyöräilemässä pidemmän kaavan mukaan (koko Oulu oli keltainen, lehtiä maassa, puissa, ilmassa ja sitten keskikaupungilla ja sen laitamilla keltaisia kasseja kantavia ihmisiä), mutta sieltä palattuani ryhdyin jotensakin välittömästi luutuamaan, siivoamaan, järjestämään, jynssäämään, kiillottamaan, …  Samaan aikaan toisaalla … Pehtoori siivosi perennapenkit, villiviinit, tyhjensi viimeisetkin ruukut, leikkasi ruusut ja pesi piazzan ja kaikki kiveykset. Haravoi vielä ja tupisi, että mistä näitä lehtiä tänä vuonna oikein tulee…

Ja nyt Festan keittiö on viimeistäkin nurkkaa myöten puhdas. Sälekaihtimia ja mandariinipuuta myöten kaikki on pyyhitty! Pöytä vahattu, tuolit imuroitu. Jääkaappi järjestetty ja viinikaapin lasit kiillotettu. Kaikki, kaikki on siivottu.

Ja pieni suorittaja minussa on oikein tyytyväinen. Olen punaviinini ansainnut. Tuli takkaan ja kirja syliin. Ah, onnea.

 

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.