Tulosjulkistus

Neljä vuotta sitten kun aloittelin tämän bloggailun, koko kuukauden postaus oli niin pitkä kuin nykyään helposti naputtelen yhden päivän ruutuun. Ennen liuskan verran tekstiä koko kuukaudessa, nykyisin sellainen ei tavatonta päivittäinkään. Loputkin  kontrollit kirjoittamisesta hiipuneet?  Kaikkiaan olen postannut blogiini 1421 juttua. Siitähän tulisi kirja tai pari. Mutta ei kyllä olisi mitään kovin korkeakulttuuria teoksia ne.  Olisivat hömppää, hömppää olisivat.

Kommentointeja on melkein 4000, joista suurin osa on noihin Valokuvatorstain (postauksia yhteensä 112) ja Makrokuvailujen ( postauksia 19) haastekuviin. Eniten kommentteja –  yli 300 – on kirjaillut Koivu. Kaukana kärjestä, mutta selvästi kakkosena kommentoinneissa ovat Raila ja Irma, sitten Yaelian ja Taijellakin jo kymmeniä kommentteja. Sitten on satunnaisia kommentoijia suurehko joukko. Yhtä kaikki, kaikki te olette aina ilo! Tämmöiselle yksikeen jutustelijalle.

Kävijämäärät ovat olleet nousussa. Yhteensä Temmattuun on klikattu lähes 180 000 kertaa, ja siellä käyty yli 350 000 sivulla (tämä tilasto viimeiseltä kahdelta vuodelta). Se ei ole vähän se. Ja kävijämäärät ovat olleet nousussa; parissa vuodessa kävijämäärä on kaksinkertaistunut. Elokuu oli toiseksi vilkkaiin kuukausi, pikku reissut kai kiinnostivat. Eiväthän nämä mitään isoja lukuja ole. (tammikuun huippuluvut sen Kalevan jutun aiheuttamia: bloggauksestani kertova artikkeli sai Tuulestatemmattuun tulemaan yli 500 kävijää yhtenä päivänä. (klikkaamalla suurenee)

Kaiken kaikkiaan sivulla on käynyt 56 000 eri kävijää.  Enemmistö (56 %) kävijöistä on palaajia. Siis sellaisia, jotka tulevat säännöllisin väliajoin uudelleen. Joillekin se väliaika on aamusta iltaan, jotkut käyvät vain viikonloppuisin, jotkut vain töistä, jotkut kerran kuussa, mutta sitten on sellaisia jotka eksyvät blogini sivuille googlattuaan jotain. Viime aikoina eniten tällaisia ”hakuammunta”-käyntejä ovat tuoneet hakusanat Limoncello ja Rex-kakku.

Viimeisen  kvarttaalin aikana suosituimpia sivuja ovat olleet seuraavat

 

 

Vieraskirjan sivuillakin näytetään käyvän aika tiuhasti, mutta kovin harva sinne on uskaltanut mitään raapustella. ”Puumerkki ois kiva.” Ja Galleria-sivulla myös piipahdellaan; siellä on vain kovin vanhoja kuvia. Pitäisi ryhdistäytyä ja laitella uusia tai poistaa koko galleria.

Tuossa oikeassa palkissa olevien aiheiden luettelosta voi nähdä, että yliopistoelämää ja historiaa ovat olleet aika usein esillä, Lappi ja valokuvaus myös. Ja sitten reissut. Mutta liikkuminen ja lukeminen ovat innostaneet kirjoittamaan tuntemuksia aika harvoin. Ne ja resepti-postaukset tullenevat tässä talven tullessa lisääntymään. Ja mitä kaikkea keksinenkään. Toiveita? Ehkä kirjoitan jotain oikeasti fiktiivistä enkä vain tuulestatemmattuja juttuja, ehkä tässä jossain välissä kirjoitan. Liekö julkaisen?

Omiani täällä vain muistiinmerkitsen. Itselleni, mutta – vuosi vuodelta yhä enemmän – myös kuvitellulle lukijalle. Tilastot onneksi kertovat etten kaikkia lukijoita vain kuvittele. 😀

Nämä tilastot koskevat vain blogiani. Sitten on vielä tuo massiivinen www-sivusto, jossa on pari keittokirjaa, parinkymmenen matkan kuvakertomus, luentoja, puutarhakuvia, lukupäiväkirja ja viinikerhon sivut ja kaikenlaista, joita käy lueskellemassa melkein samanmoinen porukka. Jollet ole vielä käynyt siellä klikkaa tuosta sivupalkin kuvasta … Laskeskelin tuossa vielä että  blogin ja www-sivun kaikki käynnit yhteensä, hyvin pitkältä ajalta (n. 10 v.), tekevät yli miljoona käyntiä.

Neljän vuoden jälkeen ei loppua webbailulle näy. Ainakaan vielä.

2 kommenttia artikkeliin ”Tulosjulkistus”

 1. Vautsi! Uskomatonta! Uljaita numeroita! Joka päivä saat kokoon asiallista, hauskaa, opettavaista, mielenkiintoista, kaunista; ehdit joka paikkaan, jokaisen kanssa! Ja näin vähän kommentteja, kun jokainen postaus ansaitsi kukat, taputukset ja kehut! Yksinkertaisesti: upea blogi!

  Vastaa
 2. Irma, sinähän ihanasti riemastuit! Ettei nyt kuule mennyt reilusti ylisanojen puolelle :).

  Enkä minä kuule ehdi – vieläkään. Mutta ehkä alan oppia ettei tarvi ehtiäkään.

  Mutta tänään vielä vähän hoppupäivä. (tiedän olen toivoton :))

  Aurinkoista oloa sinne, ihana jos jaksat piipahdella Temmatussa. Minä kävinkin eilen lukemassa sinun blogissasi vanhoja kirjeitä. Olihan hauska kun isäkin mainittiin. Olen kaikki kirjoittamasi kirjeet kopsannut oman koneeni uumeniin. Keräilen niitä. Joten taputukset ja halit sinunkin blogillesi. Kirjeiden lisäksi muutoinkin käyn siellä mieluusti.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.