Pölvästi

Mitä tulee mieleen sanasta pölvästi? Tänään minulle tulee sanasta pölvästi mieleen yksi ihan erityinen ihminen. Pölvästi ei ole tyhmä, ei tahallaan ilkeä, ei ikävä ihminen, mutta pölvästiltä puuttuu joskus tilannetaju, joskus ehkä myös tunneäly. Pölvästi on jo sanana maskuliini. Minun mielestäni. Pölvästi on liki hellyttelynimi, mutta vain liki. Hieman harmittaa, että olen antanut pölvästin saada itseni tuohtumaan. Tällä kertaa enimmäkseen vain sisäisesti, mutta kuitenkin.

Hoppu. Kiire. Häslinki. Härdelli. Tauoton työnteko. Levoton yöuni. Huoli. Vastuu. Riittämättömyys.

Suljin äsken kampuksen oven, enkä todellakaan aio miettiä työasioita tänään. Ehkä huomenna, mutta en tänään.

Nyt on viikonloppu. Kohta lähdemme pienimuotoisiin rapukesteihin. Meillä on sisaren kanssa ollut moniaita vuosia tapana järjestää vuorotellen rapukestit, joihin murmeli on myös kutsuttu. Tänä vuonna meitä molempia hieman laiskotti, ja varsinkaan kun mistään ei saa jokirapuja,  päätimme, että menemme ulos syömään. Ja ravintolassa on kuulemma oikeita suomalaisia jokirapuja! Helan går!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.