Sumuinen aamu. Tarkoitus oli ollut lähteä lenkille ennen saitterille lähtöä, mutta ehdinkö? No en. Just ja just ehdin suihkuun, laittaa tukan  ja aamiaiselle. Tänään menimme hotellin toiseen aamiaisravintolaan. Ei eilisen veroinen. Ei ollut suunnilleen kuin sattaa erilaista herkkua 🙂 Ja ravintola vähän tunkkaisempi. Tai siis jotenkin 80-lukulainen. No ei maailma siihen kaatunut. Varttia vaille kymmeneltä olimme hotellin edustalla odottamassa retkibussia.

Kaupunkikierrokselle lähti myös Juniori (välttääkseen lukemista?), mutta tyär jäi ensin hotellin salille ja sitten altaalle.

Ensimmäinen kohde Burj Al Arab. Tai siis pääsimme kuvaamaan sitä, ei sinne sisälle ole rahvaalla asiaa. Helikopterilla ja Rollsilla kuulemma sopii mennä. No me mentiin  retkeibussilla muutaman sadan metrin päähän…. Maailman ainoa ”seitsemän tähden” hotelli. 120 sviittiä, koko 120 – 800 neliömetriä. Halutessa huoneistoon kuuluu hovimestari, nanny, sihteeri … Brunein sulttaanin tytär sai Dubaissa opiskellessaan kokonaisen kerroksen opiskelijaboksikseen.  Just, että sellainen solukämppä prinsessalla.

Päivän kohteina Kulta-Souk, Mauste-Souk, ajelu  abra-veneillä (pelatuslliivit? Niinku miks?), Dubain museo, joka kyllä yllätti positiivisesti. Museon vahanuket tekivät maanläheisestä näyttelystä elävän. Ja videopätkä 1930-luvulta tähän päivään kuvasi hyvin kuinka tämä paikka on noussut aavikolle muutamassa vuosikymmenessä. Lyhyt historiavideo vahvisti sen minkä täällä aistii koko ajan: täällä ei ole mitään vanhaa. Kaikki on vastarakennettua. Näiden muutaman päivän aikana on monta kertaa tullut sellainen vaikutelma että tämä on ”aikuisten Disneyland”, jotenkin muovisen oloinen. Täällä ei ole kerroksia. Siis aikakerroksia. Kaikki on kirjaimellisesti rakennettu hiekan päälle. Ja tämä meidän hotellin palmusaari on rakennettu mereen hiekanpäällle. Ei kuulemma aavikonhiekan vaan merenpohjasta kerätyn hiekan päälle. Aavikkohiekka on liian höttöistä.

Siis Dubai museo. Sen lisäksi Madina Souk, mmukavan rauhallinen basaarialue, jossa paljon  käsityöläisten liikkeitä ja monia ravintoloita. Mukavan ”rustiikki”.

Saitterilla jalkaiduimme sopivissa kohteissa; kuvattavaa riitti, sumu tosin jatkui pitkälle iltapäivään, mikä asetti haasteita fotografieeraamiseen.

Abra-veneellä ylitimme Dubainlähden. Ihan jännä kokemus. Merkilllistä on nähdä myös millaisia bussipysäkkejä kaupungissa on! Klikkaa kuva suuremmaksi.

Nämä merkillisen näköiset pömpelit ovat todellakin bussipysäkkejä. Ilmastoituja! Kesällä täällä kun lämpötila nousee lähemmäs +50 C , joten silloin tuollaiset pysäkkikopit ovat varmasti oivallisia. Huomaa oikealla olevat kierrätyslaatikot. Pysäkkien vieressä, ei huono idea. Niistä tulikin mieleen: täällä on käsittämättömän siistiä. Niin siistiä, että juniorikin oli sen hoksannut ja erikseen siitä puhui. Ja sellaisellehan suomalainen pistää ison arvon, eikö? Oikeasti kaikki julkiset wc:etkin tuoksuvat hyvälle, eivät urealle, ja ovat siistejä, niissä on saippuaa, niissä on käsipyyhkeitä.

No niin kierros jatkui.

Rivitaloalueita, pilvenpiirtäjiä, intialainen kaupunginosa (paljon työntekijöitä on sieltä kotoisin), pakistanilaisten kaupunginosa … kaikkea nähtiin. Ja siirtymätaipaleilla opas kertoi paikallisista tavoista ja paikallisesta yhteiskunnasta. mm. hurjista vuokrista ja Arabiemiraattien hallintosysteemistä, olemattomista veroista ja naisen asemasta. Paljon uutta tietoa. Siis kelpo tournee.

Iltapäivällä aika myöhään olimme hotellilla. Pehtoori lähti hotellin kylpylään hierottamaan niskansa, Juniori jäi lukemaan ja me tyttären kanssa lähdimme pienelle lenkille.  Tunnin kiertelimme Palmusaaren ulkokehällä. Tämä ilmasto on loistava.

Syömässä kävimme Jumeirah Beachin ravintolassa: ”lebanonian restaurant”  Times of Arabian tarjosi oivallista ruokaa! Jutut sellaisia että naurattavat varmasti vain meidän perhettä, siis aina vain parempia 🙂

4 Comments

 1. Mielenkiintoista nähdä kuvia ja juttuja Dubaista.Kaikki kaunista, mutta aika keinotekoisen näköistä varmaan. Jänniä nuo bussipysäkit;täälläkin on loppukesällä aika lämmintä,joten tuollaisia saisi täälläkin olla….

 2. ”Idha´t el Abu Dhabu”

  Tuhat ja yksi yötä? Myyttinen kaksoisvirtain maa ja tarunhohtoinen abbasidien Bagdad; Basrasta lähdettiin ja Basran satamaan palattiin.

  Ei lähdetä eikä palata enää, mutta ”tuhat ja yksi yötä” näyttää olevan hengissä ja voivan paksusti – toisaalla. Jumeiran ja Jebel Alin rakentamiseen on käytetty 100 miljoonaa kuutiometriä kiveä ja hiekkaa. Deiran palmusaaresta tulee suurempi kuin Pariisi (Wikipedia).

  Toteamuksesi: – ”Näiden muutaman päivän aikana on monta kertaa tullut sellainen vaikutelma, että tämä on “aikuisten Disneyland”, jotenkin muovisen oloinen” – on sukua omalle tyrmistykselleni: Voiko tällainen olla totta?

  Tårta på tårta, šeikki šeikin perään. Ajmanin emiirikunta, kuin nurkka Hailuodosta. Emiraattien 4 milj asukkaasta 3.2 milj on siirtotyöläisiä. Jne jne. JA KAIKKI ON TOTTA.

  Perusemiraattiselle puolueelle on vahva sosiaalinen tilaus, mutta sallisiko šeikkien neuvosto sen toiminnan?

  Mitä yhteistä on Arabiemiirikuntien liitolla ja Oululla 9.3.2010? Tiedetään, tiedetään – vaan ei kerrota!

  Enjoy!

 3. Samanlaisia tuntemuksia oli meilläkin puolenkymmentä vuotta sitten. Silloin tosin palmusaari oli vain pari hiekkakasaa merellä ja Burj Khalifan rakentaminen aluillaan. Ihanaa lomaa teille!

 4. Yaliian, bussipysäkkipömpelit ovat täälläkin kuulemma ihan uusia, joten joskopa tapa leviäisiä sinne Tel Avivinkin suuntaan.

  Koivu, kaikki on totta ja vähän enemmänkin … Matkallamme myötäelämiisesi on mukavaa:) Oulu ja UAE mitä yhteistä 9.3.? Ei me ainakaan keksitty…

  PS. Asukkaita on jo 6 miljoonaa, ja vain alle 20 % emiraatteja. Siis siirtotyöläisiä intiasta, pakistanista , filippiineiltä on vielä enemmän. Mutta täällä ei silti ole slummiasutusta (vrt. Cape Town)

  Esteri, kiitokset kommentoinnista. Viisi vuotta on täällä tosiaan valtavan pitkä aika. Koko ajan rakennetaan, ja yli 30 vuotta vanhat puretaan kuulemma pois tietlä… Jotta sellaista kestävää kehitystä. World Trade Centre on jätetty paikoilleen ”muinaismuistoksi” ja esim. Burj Al Arab on kuulemma 14-vuotiaana jo auttamattomasti vanhanaikainen sisältä ainakin. Näin meille eilen kertoi yksi dyynijeepin kuljjettaja.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.