Ensimmäinen vuorokausi Dubaissa on eletty. Hotelliin ja sen allasalueisiin tutustuttu. (täällä jo puoliyö, kello 2 tuntia Suomen aikaa  edellä)

KS. kuvakertomus ja matkapäiväkirja http://www.satokangas.fi/Matka/Dubai/index.html

Eilen kävimme vielä iltapalalla Levanthian ravintolassa. Tässä hotellissa on varmaan kymmenkunta ravintolaa. Me valitsemme selliaisen bistrotyyppiseltä näyttävän, jotta jotain pientä suolaista, salaattia tai jotain. Ovella Juniorille huomautettiin, että shortsien lahkeet pitäisi laskea alemmas. Casual Restaurant, you know. Eikä polvet edes näkyneet… No onneksi oli varaa löysäillä nyörejä. Pääsimme ulkosalle samettiseen iltaan.

Tilasimme libanonilaisen keittiön pieniä herkkuja; paistettua   haloumia, juustolla täytettyjä leivonnaisia, merenelävillä täytettyjä friteerattuja palleroita, lammaslihapullia, munakoiso-tomaattijuttua… ja pari lasia viiniä. Chateau Musaria, se näytti olevan vähän kuin talon viini. Sekä valkoista että punaista oli tavallista ja cuveeta. Ja vuosikerroista ois ollu vara valita: vuoden 1959 oli vanhin ja hinta 20 000 dirhamia. Siis neljäsataa egeä. Meille riitti lasilliset sitä tavallista. Sekin oli aika hyvän hintaista (n. 10 euroa).

Juuri kun ihmettelimme arabimiesten pukuja ja vesipiippuja, puhuttiin moniavioisuudestta, naisen asemasta ja sellaisesta, niin ravintolassa musiikin volyymia lisättiin reilusti ja napatanssija tuli esiintymään.  Meistähän nämä asiat ovat jotenkin ristitiidassa mutta ei varmaankaan paikallisista.

Aamulla seitsemännen kerroksen parvekkeeltamme  palmusaarta ei paljon näy, on aamu-usvaa, joka yhdeksään mennessä hälveni.

Valitsemme kahdesta mahdollisesta aamiaisravintolasta Saphronin (huomenna Kaleidoskopeen). Ihan mieletön. Kuin pari vuotta sitten Hainanilla. Ja minä sain dumplinkeja. Ja hedelmiä, hedelmäshotteja, kaikkea … Istuimme auringossa ja olimmme tyytyväisiä että viikko on alussa.  Vasta.

allaspalmu

 

Ja sitten altaalle. Aurinkorasvaa paljon. Ja palmujen juurella vierahti päivä. Lounaaksi frozen margarita ja taidettiin me kaikki pienet unetkin ottaa… Pehtoorillahan se on aina paha jetlag, – vaikka Oulu – Helsinki välin vain lentäisi… 🙂

Viideltä olimme valmiita lähtemään hotellilta. Isot ostoskeskukset tarjoavat ilmaisen kyydin shuttlebussilla, ja sellaisella sitten mentiin The Mall of Emiratesiin. Turhan paljon puikkelehti bussi, kesti melkein tunnin menomatka, ja tullessa takaisin taksilla matkaan kuin vain 15 minuuttia ja viisi euroa koko sakilta. Luulenpa että muina päivinä ajelemme taksilla.

The Mallissa oli noin 500 kauppaa! Ja neljä laskettelurinnettä. Tuolihissillä 400 metrin mäkeen nousi aikuisia ja lapsia. Osasivat laskeakin. No meidänkin piti sitten hiihtoloman kunniaksi päästä rinneravintolaan syömään. Mentiin ostarissa olevaan ravintolaan josta oli iso ikkuna laskettelukeskukseen. Merkillinen olo. Tilasimme ruoat ja juomat, ja tarjoilija niitä tuodessaan kaatoi Juniorin syliin ison olutlasillisen. Niin ison että siitä riitti sisaren käsilaukulle ja housuille asti. VIiden tarjoilijan voimin luutusivat ja vaihtoivat meille pöytää, eivät sanallakaan pyytäneet anteeksi. Vähän ihmeteltiin sitä, ja tupistiin keskenään että laskusta on saatava alennusta… Syötiin ja ajateltiin että noh sattuuhan sitä, ja onhan eilisen punaviiniaccidentin jälkeen hotellin pesulaan kai muutenkin turvauduttava ja olimme jo ryhtymässä laskun maksuun kun meille kannettiin aika monta jälkkäriä – tilaamatta – pöytäään ja kahvit ja limoncellot ja tämä kaikki anteeksipyytelyjen saattelemana.

Pari tuntia kierreltiin kauppoja ja vaatteita nuorille löydetttiinkin. Minäkin löysin hienon vyön. En kenkiä enkä kesähousuja, joita vähän etsiskelin.  … Hintataso Suomen hinnoissa ja niiden alle. Paikoin hyvinkin edullista.

5 Comments

 1. Kiitos kattavista kuvauksista

  Voitko hieman kertoa mikä on Atlantis hotellin hintataso paikan päällä, eli ravintoloissa syöminen, virvokkeiden ostaminen jne, koska oletan että suurin osa lomaviikosta tulisi vietettyä hotellialueella kun lapset ovat vielä siinä iässä. Eli onko rahastuksen makua vai ovatko hinnat ok

 2. Hei Stefan, hotelli on tosiaan hullun hieno. Siinä on monenhintaisia ravintoloita, samoin Aquaventuressa, mutta eiväthän ne mitään halpoja ole. Ja hotellin pieni kauppa ei tarjoa juuri mitään välipalasyömistä ostettavaksi. Tosin hotellihuoneessa on ilmaiseksi iso vati hedelmiä ja isot vesipullot joka päivä.

  Allasbaareissa hintataso Suomen kaupunkien salaattibaarien ja kahviloiden hinnoissa, mutta ne muutamat nauttimamme margaritat ja salaattiannokset ja hedelmävadit kerrassaan makoisia.

  Mutta aamiaiset ovat niin hienoja, hyviä, että niiden voimalla elää pitkälle iltapäivään, iltaan. Sitten vain puoli-ilmaisella taksilla vaikka Mall of Emiratesiin jossa on vara valita ruokapaikoista ja valtava supermarketti josta voi käydä ostamassa hotellihuoneeseen välipalaeväät ja limpparit yms.

  Olethan hoksannut tässä blogissa muiden Dubain päivien raportoinnin ja Dubain matkasivustoni, jossa on yli sata kuvaa? Käyhän sekin katselemassa:

  http://www.satokangas.fi/Matka/Dubai/index.html

  Hulppeaa lomaa teille. Atlantis on ihan ylivertainen!

 3. Kiitos vastauksesta ja kävin myös katsomassa muut sivut. Tuo Atlantis vaikuttaa kyllä kuuleman pohjalta niin hyvältä vaihtoehdolta että sinne varmaankin tulee suunnattua perheen kanssa

 4. Hei Olen mieheni kanssa varaamassa majoitusta kyseisestä Atlantis palm -hotellista, ja ainoa asia mikä askarruttaa on pukeutuminen.. Oliko hotellissa kaiken näköistä turistia vai olivatko ihmiset panostaneet pukeutumiseen..? Illalliselle jos meni nii miehillä puvut päällä ja naisilla kalliit iltapuvut..?

  -Susanna-

 5. Hei, Susanna. Meidän Dubain reissusta alkaa pian olla seitsemän vuotta, joten tavat ovat voineet muuttua, mutta ainakin silloin Atlantis Palmissa oli niin monia erilaisia ja tasoisia ravintoloita, että saattoi valita itselleen sopivimman. Hämärä muistkuva on, että alakerran hienoon, avokeittiö-grilliravintolaan oli pukukoodi, mutta sekin oli ”vain” smart casual, joten pikkutakki-pukeutuminen riittää, eikä siellä kenelläkään mitään pitkiä iltapukuja ollut.

  Kävitkös katsomassa Dubain matkasivuni http://www.satokangas.fi/Matka/Dubai/index.html ? Sieltä varmasti saat osviittaa mitä pakata mukaan. Nauttikaahan!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You might also enjoy: