Mahtavat kiinalaiset hihkua tänään: päivämäärässä paljon ysejä. Kiinanreissullamme opas kertoi että juuri ysi on se paras numero. Se kun tarkoittaa ja taidetaan itse asiassa kai ääntää samoin kuin onni, hyvä tulevaisuus, hyvä elämä. Kahdeksankin on hyvä numero, en vain muista, mitä se oli. Nelonen taas on pahisnumero, se kun merkitsee kuolemaa, sairautta. Kiinalaisten viehtyminen numeroihin ja niiden merkityksiin näkyy monessa asiassa, esimerkiksi sim-korttien hinnoissa. Minun kännyni puhelinnumero olisi Kiinassa tullut halvemmaksi kuin esimieheni puhelinnumero. Minulla kun ei ole numerossa yhtään ysiä, mutta nelosia on. Esimiehen numerossa on kolme ysiä, eikä ainokaistakaan surkeaa nelosta. Voin vain kuvitella, mitä nelos- ja ysihuoneistojen väliset hintaerot ovat kerrostaloissa, jos kännyköiden liittymien erotkin olivat useita euroja!
Tälle päivälle on toki Suomessakin poikkeuksellisia juttuja: maistraateissa on kuulemma ruuhkaa. Vihkimisiä riittää. Porvoossakin kymmenen vihkimistä. Enemmänkin oli ollut aviosäätyyn halajavia, mutta ei virka-aikaan sopinut kuin kymmenen ”tahtoa” yhdelle päivälle. Tosin tiedä häntä, liekö tuo erikoisen päivämäärän valinta tae avio- tai muustakaan onnesta. Ne kaksi avioliittoa, jotka tiedän solmitun milleniumina, ovat molemmat ohi.
Tälle päivälle on Oulun ylioppilaskunta järjestänyt Vulcanalian. Joka syksyisen opiskelijoiden ilmaisen iltailottelun (rokkibändeineen, etkoineen, jatkoineen, yleisine riemunpitoineen ja rehtorin pakollisene, virallisene vitseineen) sää näyttää suunnilleen yhtä surkealta kuin aina ennenkin. No joskus on satanut räntääkin. Tänään on sentään aika lämmin, mutta myrskyksi yltynyt iltapäivätuuli toi sateen, joka ei haalarikansalle tietenkään ole erityisen riemullista. Toisaalta eipä tuo näytä perheen opiskelijaa häiritsevän: haalari asiankuuluvine merkkeineen (onneksi ei haalarimerkkiä ”en ole humanisti!”) ja muine vermeineen on jo yllä ja kylteri muutenkin lähtövalmiina. Ja tämä mainio, nostalginenkin? biisi soi täällä ja lujaa soikin! Nauti pois!