Varhain

Maanantaiaamuna kohti duunia.. ? Ei vaan kohti pohjoista. Yhtä varhain kuin töihinkin on tapana mennä. Aikaiseen lähtöön syynä juniori. Poikaparka odotteli tyttöystäväänsä saapuvaksi Thaimaasta aamuyöllä niin ettei nukkua malttanut. Ramppas jääkaapilla, katsoi telkkaria ja aamuviiden suihku oli viimeinen niitti, joka sai pehtoorin ilmoittamaan, että ”se on sama lähtä ajeleen mökille kun täällä ei saa nukkua”. Siispä klo 6.35 käänsin auton Kujalta mökin suuntaan. Oli rauhallista ajella. Talvirajoituksilla menee silti melkein kuusi tuntia. Tervolassa ja Louessa puolenkymmentä pakkasastetta; täällä mökin pihassa melkein saman verran lämmintä.

Saunan lämmitys, lumityöt, petivaatteiden vaihto, ensimmäiset kuvat (kolmelta komea iltarusko), muuta suorittamista sen verran, että voi hyvillä mielin rauhoittua ja asettua pohjoisen päiväjärjestykseen.

2 kommenttia artikkeliin ”Varhain”

 1. Tervehdys, Hangasojan varhaisheränneet! Eteenpäin Juhana Wegelius vanhemman viitoittamalla tiellä!

  Maltillisuutenne uskonasioissa (naispappeus, seksuaalivähemmistöt), parahin Tt ynnä hra Pehtoorinsa, on toki ollut tiedossani. PERIN varhainen herännäisyys: baanalle klo 6.35 (siis OMG!), antoi lisävahvistusta.

  Muistakaa riittävä hitaus henkireikätilassanne! Slow Movement (ei pelkästään Slow Food) rules!

  Vastaa
 2. Huomenta Koivu, mukava että sinäkin olet herännyt joulu-uniltasi 🙂 . Mietinkin missä uskollinen, valitettavasti lähes ainoa, kommentoijani onkaan…

  Me olemme täälläkin hyvin heränneitä, hyvin varhain siis. Toisaalta kun tällä leveysasteella aurinko ei vieläkään nouse, on kovin vaikea erottaa varhaista ja myöhäistä. Päivänkajon saattaa huomata, jos on tarkkana. Sitä odotellessa vetäydyn kamarin ison sängyn nurkkaan lukemaan. Historiaa kenties.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.