”Jos olet juoksija, juokse. Jos olet honka, humise.” Jos olet lehtori, lehtoroi?

Olen lehtoroinut. Ja höpötellyt opiskelijoiden kanssa pitkin päivää, kiltahuoneella, Humus-kuppilassa, sähköpostilla, puhelimessa, käytävillä. Kuuluukohan se lehtorointiin? Kuuluu se.

Viime viikon prosemmojaan ja gradujaan työstäneet opiskelijat kävivät kyselemässä neuvoja tai hakemassa muuten uskonvahvistusta. Tai niinkuin yksi tuli ja sanoi: ”Potki persuksille, että alan tehdä hommia”. Potkiminenkin kuuluu lehtorointiin.

Taas oli sellainen päivä, joka osoitti, että ne opiskelijat, jotka tarvitsisivat ohjausta tai opetusta eivät käy, ja ne jotka kyllä pärjäisivät omillaankin, käyvät vielä varmistamassa, että ovat oikealla linjalla ja pyrkivät tekemään homman vielä paremmin. Onhan noita perfektionisteja joka vuosikurssissa riittänyt!

Fiksut osaavat kysyä, ja usein jo kysyessään tietävät vastauksen – usein paljon paremmin kuin lehtori. Silloin lehtori vain viisaasti nyökkäilee. 🙂

2 Comments

  1. Ilman muuta lehtorin on lehtoroiminen. Jos hän on lisäksi tohtori, hän tohtoroi – silloin kun katsoo sen tarpeelliseksi.

    Dosentti dosentoi (Tampereen yliopiston päivystävät dosentit), professori professoi ja rehtori rehtoroi.

  2. Koivu hyvä, sinä jos joku tiedät lehtoroinnista, eikö? Miten, että entäs kokki tai linja-autonkuljettaja? Miten nuo tulivatkaan mieleeni?

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.