Subtrooppinen sää ja kasvillisuus

Yöllä joku soitti huoneemme ovikelloa, monesti. Venäläiset metelöivät tullessaan baarista, ja meillä oli kuuma (NYT vasta osaan säätää ilmastointilaitetta), joten pätkittäiseksi meni nukkuminen. Aamuyöstä satoikin kovasti, mutta kahdeksan jälkeen kun kävelin merenrannassa oli jo melkein aurinkoista. Altaalle uimaan, ja sitten aamiainen. Taas räpsähti vettä, mutta kun esikoinen heräsi kymmenen jälkeen oli hyvä lähteä altaalle. Välillä paistoi, välillä oli pilvessä, kunnon 15 minuutin sadekuurokin pidettiin aurinkovarjon alla… mutta koko ajan lämmintä 30 ja risat. Siitä huolimatta Santrikka jaksoi lukea pääsykokeisiin, minä käveleskelin kauniilla allasalueella ja Etelä-Kiinan meren (mitenhän se kirjoitetaan oikein?) rannalla ja otin kymmeniä kuvia.

Kiinnostus nurmikoihin ja niiden hoitoon on tähän aikaan vuodesta minussa sisäänrakennettuna: nyt kun pehtoori on näistä huolehtimassa ilman kokenutta kärräysapua kuvasin malliksi tämän subtrooppisen alueen puutarhaa… Onhan kyllä kaunista. Ja mangoldit tuoksuivat aamu-uinnilla huumaavasti…

Allasbaarissa nautittiin lounaaksi salaattia ja hedelmiä, palvelu on täällä ollut joka paikassa (paitsi eilen lentokoneessa) ja varsinkin tässä hotellissa todella ystävällistä. Kerrosvalvoja käy pari kertaa päivässä kysymässä että onhan tarpeeksi siistiä ja onhan kaikkea mitä tarvitaan. Ja palatessa huoneeseen oli taas odottamassa matkanjärjestäjän lahja, Aurinkomatkat toivotti hyvää juhlaviikkoa ja Great Wall Cabernet Sauvignon (vuosikertaa 1999!) oli �?olohuoneemme�? pöydällä… BO:n kanssa onkin ko. viini testattu Taijen MBA-matkan tuliaisina, eikö vain? Ja eikös kiinalaiset viinit pärjänneet arvostelussamme monille kreikkalaisille…

Päivälliselle lähtöä odotellessa, Saaran vuorostaan mentyä uintilenkille, värkkäilin kuvasivun muutamista tämän päivän otoksista….

http://www.satokangas.fi/Matka/Kiina/Kiina.htm

(voisiko joku kuitata, että aukeaako? )

Tänään ensimmäinen tosi rauhallinen päivä, saapa nähdä mitä illasta tulee, sillä esikoinen on uhannut viedä minut diskoilemaan tänään… Miten sitä tällä iällä enää jaksaa…?

4 kommenttia artikkeliin ”Subtrooppinen sää ja kasvillisuus”

 1. Hyvä historioitsija ynnä Saara: maailmanmatkanne on antanut aiheen päivittää mantsan tietojani. Olin jo oppinut, että Peking on Beijing, mutta en tiennyt ennen Kiinan valloitustanne, että Guangzhou on KANTON (!). Ylipäätään; oma Kiinani uinuu vielä ajassa, jolloin Pekingin Radion ulkomaan ohjelmissa laulettiin:”Dongfang hong, taiyang sheng, Zhongguo chu liao ge Mao Tse Tung” (tänä päivänä tietysti: Mao Zedong).

  Terkkuja! Tervetuloa toiselle puolivuosisataistaipaleelle!

  Vastaa
 2. Hyvä historioitsija ynnä Saara: maailmanmatkanne on antanut aiheen päivittää mantsan tietojani. Olin jo oppinut, että Peking on Beijing, mutta en tiennyt ennen Kiinan valloitustanne, että Guangzhou on KANTON (!). Ylipäätään; oma Kiinani uinuu vielä ajassa, jolloin Pekingin Radion ulkomaan ohjelmissa laulettiin:”Dongfang hong, taiyang sheng, Zhongguo chu liao ge Mao Tse Tung” (tänä päivänä tietysti: Mao Zedong).

  Terkkuja! Tervetuloa toiselle puolivuosisataistaipaleelle!

  Vastaa
 3. BO on tosiaan juonut Great Wall vuosikerran 1994. Oli matkansa päässä, näin muistelen. Ostoperuste tälle pullolle oli luonnollisesti uusi maa, mutta toisena perusteena myös kuljetuspakkaus, joka oli näyttävä, kestävä sylinteri.

  Antoisaa aikaa siellä Hainanin lämmössä!

  Vastaa
 4. Koivu: kuinka mukavaa, että matkamme voi opettaa sinullekin jotain…

  Anonyymi: noinhan muistelinkin. Siis minun ei enää tarvi rahdata sitä BO:n testattavaksi.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.