Saitterilta

Kahdeksan tuntia. Bussissa ja kävelllen. Ei satanut, vaikka säätiedostus oli niin uhannut. Oli yli + 30 C. Pilvistä ja paistetta ja oli kuuma! Temppeli, silkkikauppa (murmelille löytyi äitienpäivälahja!), museo, markkinat, lounas, puisto…Puisto, jossa pelattiin jalkasulkapalloa ja jossa oli tanssit! (KUVIA KANNATTAA KLIKATA: AUKEAVAT ISOMPINA)Lounaalla syötiin kaikenlaista hyvää, pöytäseurueessa (matkalla olevat tuntuvat kaikki olleen enemmän tai vähemmän eksoottisissa matkakohteissa, siis ei mitään Kanarian-kävijöitä nämä) vain pohdittiin sitä yhtä annosta, ettei se sitten vain ollut käärmettä!

Tutustuttiin hautaan ajalta 130 eaa. Kuningas Zhao Moon hauta. Kuningas oli haudattu yli tuhannen arvoesineensä ja tykötarpeensa kanssa. Jalkavaimot ja keittiöhenkilökunta mukaan lukien. Kaikki muut elävinä – tietty. Hienoja arvoesineitä oli nuorena kuolleella hallitsijalla mukanaan. Tuli mieleen – heh! siirtomaapolitiikasta gradunsa tehneelle – että onhan sitä Euroopan ulkopuolellakin vanhaa korkeakulttuuria. Vanhempaa ja korkeampaa? kuin Euroopassa?

Kuuden Banyapuun temppeli oli vaikuttava. Palaan siihen(kin) kunhan saamme sulateltua päivän antia…

Kierroksen jälkeen altaalle tunniksi. Siellä monia eurooppalaisia pariskuntia jotka ovat tulleet tänne hakemaan adoptiolapsen. Heitä katsellessa, saatuani oman esikoiseni matkaseurakseni, mietin kaikenlaista… Adoptioperheitä on aamiaisellakin, ja pienet aasialaislapset ”ulisevat” kuin hädässä olevat eläimet, tai ovat iloisia. Heitä on monia. Mietin kaikenlaista.

Hotellimme ikkunasta näkymä on vähän ankea joten päätimmekin huomenna vaihtaa maisemaa, ja matka jatkuu uuteen kohteeseen. Jos blogin lukijoista joku arvasikin, että Guangzhoussa (eli suomeksi?) on nämä viikon alkupäivät vietetty niin mihin huomenna aamulla varhain lähdemmekään?

3 kommenttia artikkeliin ”Saitterilta”

 1. LB (not BB) sai laskettua vain 35 maata. 37 kun kadonneet NL & Tsekkoslovakia lasketaan erikseen. Lisäksi varmoilla puheilla (=matkavarauksilla) on kaksi uutta haussa. Eikös se pitäisi olla yhtä monta kuin elinvuosia ,-)

  Onnea siskolle !

  Oletko huomannut että siellä olet vanhempi kuin kotona (7h). Sehän on historioitsija joka on edellä aikaansa ??

  Vastaa
 2. Hei Sinä lähes 40 maan matkaaja ynnä tyttäresi: Siis China sittenkin! Se oli kyllä arvauslistoillamme aluksi, mutta uuden lentokentän (2004) hakeminen vei meidät ”hakoteille”. Oikean kentän etsintä harhautti välillä jopa eteläiseen ja välialueen Amerikkaan. Lähetämme rva puolisoni kanssa parhaat onnentoivotuksemme! Hyvää matkan jatkoa ja ”Monia vuosia, armorikkaita vuosia…” -Koivu-

  Vastaa
 3. Anonyymi: LB (L?) kiitokset onnitteluista, kieltäydyn kuitenkin olemasta yhtään vanhempi kuin kotonakaan… 😉 Mihin ne kaksi varausta on? TÄtäkin kohdetta voisi vaikka suositella…Eksoottista helposti… ja lämmintä. Niillä kriteereillä tämä matka valittiin ja tähän mennessä hyvin täyttynyt. ..

  Koivu: kiitokset sinulle ja rouva puolisollesi.Tekin saattaisitte pitää tästä… Kasvillisuus ja linnusto ovat kovin uusia ainakin minulle …

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.