Karibialainen piknik

Karibialainen paistinkääntäjä-piknik on nyt koettu. Jo kuudes rotissööri-piknik, eikä voi väittää, että olisi ollut pettymys.

Teemana oli siis karibialainen keittiö. Kuka on käynyt Karibialla? – Noh kuitenkin, hyvä haaste se oli. Meitä oli paikalla taas melkein kolmekymmentä, ja kaikilla omat viritelmänsä illansuun ruokajuhlaa varten.

Aamupäivän mietin, mitä näistä teen?

Piknik

Joku hämärä ajatus karibialaisesta ruokakulttuurista oli: lime, hedelmiä, mereneläviä. Ja niin taas riskeerasin, että soveltelin ihan omiani. Ja tällainen niistä tuli. Tarjollepanohan on osa makua, eikö? – Mutta kyllä olin iloinen, että sekä ravintoloitsija että keittiömestari sanoivat pitäneensä hedelmäsalsa-salaatti-katkarapu-viritelmästäni.  Mitäkö siihen laitoin, noin niinkuin tarkkaan ottaen? – Yritän tässä joku päivä miettiä ja kirjoitella ohjeen.

Piknik-21

Yksi parhaista herkuista oli häränhäntämuhennos (oik. yläreuna), jonka Viskaalin väki toi tullessaan. Erinomaista. Ehkä palaan siihenkin.

Piknik-4

Ja illan pääruokahan oli possu. Sitä oli vähintäänkin riittävästi. Ja riittävän kokoisina palasina; hyvä on, kyllä noista kimpaleista riitti aika monelle.

Piknik-2

Ja entäs karibialaiset jälkkkärit?

Mohito-kakku tietysti!! Ihan ylivertainen, vaikka kyllä minä pidin myös kookossorbetista, rommikakusta, rommimarinoidusta anannaksesta, limekakusta,… kaikesta.

Piknik-5

Piknik-6

Kuten huomaatte, söimme vallan hyvin. Nautimme seurasta, ruokakeskusteluista. Keskusteluista liittyen valokuvaukseen, ruokaan, kesään, kapituliin, Ouluun, vanhenemiseen, lastenlapsiin, viiniin, Lappiin, Pariisiin – ja tietysti reissaamiseen. Aika läheisiä aiheita meille.

Kuitenkin ensimmäisten joukossa lähdimme kohti kotia. Meillähän on huomennakin juhlat …

Piknik-10

Kun pyöräilimme läpi lämpimän Oulun keskustan

Piknik-22

ja Pikisaaren, pysähdyimme Hietasaaren sillalle kuuntelemaan rokkia (= Qstock-viikonloppu), katselemaan pilviä, kuvaamaankin, …  ja yhtäkkiä yhytimme tutut. Kun meillä Pehtoorin kanssa oli vielä piknik-eväitä pyörien koreissa, pidimme vielä mukavan ”pitstopin”. 🙂

Piknik-9

[Kaikki kuvat kannattaa klikata isommiksi.]

4 kommenttia artikkeliin ”Karibialainen piknik”

  1. kiitos Reijalle päivityksestä, oli mukavaa. Ei ennätä millään kaikkien kanssa jutella rauhassa, mutta samaa mieltä, että ruuat olivat taas mielenkiintoisia ja herkullisia. Oli kyllä tämä häränhäntäpata papuriisin kanssa maittava, se jäi erityisesti mieleen.

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.