Kaupunkireissulla tänään tapahtunutta…

kävin ostamassa itselleni keittokirjan ”Henkan Italia”.

Yksi (harvoista) julkkiskokeista, joista tykkään paljon. Hän on (ainakin julkisuuskuvan perusteella aika vaatimaton ja symppis, kannustava (Master Chef tuomarina), vilpitön, hänen ravintoloidensa (Muru ja Pastis, muut 4 vai 5 testaamatta) asiakkaana olen viihtynyt, hänen ruokafilosofiansa vaikuttaa – ainakin vielä näin ennen kuin olen siihen uuden kirjan myötä perehtynyt kunnolla – aika omani kaltaiselta.  (Onko minulla oikein ”ruokafilosofia”!?  😂)

Ja tärkeä peruste kirjan valinnalle oli, että se on ”Italiaa”. Siis ehdoton ja välttämätön lisä noin 30 kirjan Italia-teemaiseen kokoelmaani.

Suomalaisessa Kirjakaupassa myös havainto että en suinkaan ole ainoa, jolla kalenterointi/journailu/muistikirjapiirtely, -kuvitus ja -koristelu on jo euroja – ei onneksi kovin monia – kuluttava harrastus ja tapa. Valikoimat olivat laajenneet edellisestä kerrastani yhdestä hyllynurkasta kokonaiseen seinälliseen. Tarroja ja teippejä ostin vain yhdet pienet paketit.

Osana tätä buumia olen löytänyt myös uudenlaiset kynät: Pilot Frixion on kuulakärkikynä, jonka väri on pyyhittävissä pois. Frixion-valikoima koostuu useista leveyksistä, väreistä ja muodoista. Toin yhden Pehtoorillekin; nyt niiden soveltuvuus sanaristikoiden täyttöön on täällä testattavana.

Kaupungissa kävin myös ostamassa Apsun synttärilahjan: Niken city-lenkkarit vai Peakin oranssi huppari? – Niistä tykkäisi, kun kyselin, mitä ehkä toisin Helsingin reissun tuliaisina/lahjaksi. Ja mitä nämä toiveet kertovat? – Apsu ei todellakaan ole enää mikään leikkivä pikkulapsi.

Kävin etsimässä – löytämättä – uusia matalavartisia vaelluskenkiä/tukevia lenkkareita – vanhat ehkä vielä toukokuun reissuun kelpaavat ja kestävät, mutta suosin löytäväni uudet.

4 Comments

  1. Nuo kynät ovat aivan parhaita, työkalenterikäytössä (joo joo, mulla sähköisen rinnalla vielä paperinenkin). Toimivat myös ristikoissa, isä ja appi käyttävät.

    1. Minulla kalenteri-bujo-muistikija on nykyään vähän myös ”päiväkirja” kuten tämä blogikin. 🙂

      Yliopistoelämässä oli mullakin myös sekä sähköinen että paperinen peruskalenteri. Ja muistikirja. Ja blogi.

  2. Molemmat kalenterit myös käytössä. Digitaalinen pitää homman ”hanskassa” ja paperinen kertoo tarinaani.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You might also enjoy: