Ehkä viikon aurinkoisin päivä tänään. Hyvä peruste lähteä hiihtämään ladulle, joka veisi korkealle tunturiin.

Ajelin autolla kylille, jossa vanhan latujen lähtöportin luo on tullut uusi, viime vuoden loppupuolella hartaasti rakennettu komea, korkea kotaportti.

Portin alla on infotauluja ja diginäyttöjä. Ne korvaavat entisen palvelukeskus Kiehisen: Metsähallituksen rahapulan vuoksi asiakaspalvelu vaihtui tällaiseksi.

Portilta lähtevät ladut ja polut kan­sal­lis­puis­toon. Tänäänkin siinä pyörähti pari ulkomaalaisryhmää sillä aikaa, kun tovin kuvailin ennen hiihtolenkilleni lähtöä.

Aurinkoa ja vain pikkupakkasta (- 8 C) oli, mutta en silti ymmärrä avopäin huitelevia (britti)turisteja: pilkkihaalarit yllä, mutta ilman minkäänlaista päähinettä. Pahoimmillaan ovat rinteessäkin tuolla tavoin.

Kuu ja aurinko, liki tuuleton paljakka, hiljaisuus, tänään aika hyvä luistokin, valkoiset kimmeltävät hanget, kiiretön ja kuitenkin ihan kulkeva meno… Luonto ja liikkuminen tekevät hyvää.

Koskapa Iisakkipään ja Vahtamapään kupeelle kapuaminen käy ihan kuntoilusta, keksin hyvän (teko)syyn pysähdellä monta kertaa: oli ihan pakko kuvailla kännykällä videoklippiä varten. Alla tuotokseni.

 

 

Tässäpä screenshotti InfoGis-kartasta, johon merkkasin oman latuni tänään: Iisakkipään ja Vahtamapään yli ja sivuitse kohti Rumakurua, ja neljän ladun risteyksessä käännös ja paluu Hirvaskurua alas takaisin kohti Saariselän keskustaa. Yleensä ainakin kerran talvessa tämän hiihdän, viime vuonna oli oikea kamerakin mukana. KLIKS 

Kartassa olevat värit kertovat siitä, kuinka kauan kunnostuksesta on aikaa:
Vihreä = alle 12h
Oranssi = alle 24h
Pinkki = alle 2vrk

Reaaliaikainen kunnostuskartta on myös tuon latujen lähtöpaikan näytöllä. Kosketusnäytöllä saa selville latupätkän pituuden. Ja ainakin nettiversiossa on myös laskuri.

Kartassa näkyy Iisakkipään ja Vahtamapään välissä kuru, joka virtaa (kartta)pohjoiseen. Se on Pääsiäiskuru, jossa patikoimme lokakuussa.

3 Comments

  1. Aivan kerrassaan upeita kuvia jälleen kerran! Sinistä ja valkoista jonkin verran havupuiden vihreää. Upea portti. Mieleeni tulee intiaanipäällikön päähine tästä kuvakulmasta katsottuna.

  2. ”Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ”…. vanha totuus pitää paikkansa. Vaikka todella kauniisti kerrot tunnelmista ladulla niin nuo kuvat, voi että kun ihania !!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.