Tänään postaukseen vain pari reseptiä. Keskitalven muutama hyvä juttu ruokapöytään.

On sisilialaisten (tarocco)veriappelsiinien aika. Syön niitä ainakin pari päivässä. Loppuviikosta tein niistä rahkajälkkärin. Ihan perinteinen hedelmärahkajutska, mutta koska olin yhden appelsiinin siivuttanut kuivumaan koristeiksi, niin teinpä sitten arjen iloksi (ja kuvattavaksi) tämmöiset vähän fiinimmät serviisit.

Muita veriappelsiinin käyttövinkkejä on ainakin yhdessä vanhassa postauksessa: veriappelsiinilohi. Samassa postauksessa gnocchivuoka, pasta carbonara ja koronapasta – kelpo talviruokia nekin. Nopeita ja edullisia.

Uusi kokeilu, joka pääsi meillä jatkoon, on Satu Silvon jossain haastattelussaan luovuttama omena-sipulisalaatti -ohje. Tämä salaatti oli kuulemma hänen, jo ovensa sulkeneen, ravintolan lounasbuffan suosituimpia juttuja. Ei ihme.

Sopii mausteisen liharuoan, vaikka lihapullien, oheen oikein hyvin. Tai vaikka tuoreen ruisrevityn kanssa kevyeksi lounaaksi.

Ja kestää ainakin yhden yön yli ihan hyvin. Tein meille perjantaina, ja eilen vielä pikkuisen oli tarjolla maisteltavana: sai myös Juniorilta ja Miniältä hyväksyvää mumimaa… Värkkäilin reseptille tuollaisen korttikuvan. Kun ei ole tähdellisempääkään tekemistä, niin opettelinpa tuollaista. Klikkaa reseptikorttia ja se aukeaa kuvaksi, jonka voi tallentaa puhelimen galleriaan ja tietokoneen kansioihin.

2 Comments

  1. Kannatuspeukku omena-sipulisalaatille! Siskoni on tehnyt sitä useamman kerran, eli hyväksi on havaittu.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.