Hopusti kesäpäivä humahti iltaan, – liikkeellä, liikkeessä oikeastaan koko päivän.

 Paljolti kotona. Siivoushommia koko huushollissa, Festassa, pihalla, … Toki pyörälenkillä myös.

Illansuussa vielä Ranta-Toppilan rantaan pyöräillen, kumppareissa ja aika tiiviisti pukeutuneena. Jos aikoo rämpiä rantakaislikossa hakemassa pihalle kaisloja ja heiniä on syytä suojautua; punkithan on rantautuneet Ouluunkin jo jokunen vuosi sitten. Mökillä niistä ei tarvi olla huolissaan, mutta Oulun seudulla vitikoissa ja rannoilla kyllä.

Pihalla on vihreää kyllä ilman kaislojakin, mutta kun tapana on niitä yhteen isoon ruukkuun joka kesä laitella, niin sitten nytkin. Suurimman, suuren osan puutarhahommistahan meillä hoitelee Pehtoori, mutta pihan ”irtaimisto” on ehkä enemmän minun heiniäni. Heh, heiniäni todellakin. Ainakin tänään.

Työhuone, johon Tyär on tällä viikolla etätyöpisteensä pystyttänyt, alkaa peittyä kesäiseen asuunsa. Nyt olen oikein tyytyväinen, että laitoinkin tänä vuonna japaninkelloja, enkä pelakuita. Tokihan nuokin tuosta vielä ryöpsähtävät, mutta jotenkin tälläinen hillitympi on nyt enemmän mieleiseni. Alppiruusut ovat nyt kukassa, pinkki hehkuu – kuten yleensäkin juhannusviikolla.

Pihalla myös söimme – tänäänkin, kuten koko viikon, hyvin kasvispainotteista. Tytärkin kun on ilmoittanut mielellään olevansa edelleen lellittävänä kuten veljensä lapset 😀 . Joten ihan perinteinen gratinoitu kukkakaali pääruokana, – onhan se hyvää ja makeaa. Lisäksi eilisiltä grillikekkereiltä vähän rääppiäisiä.

Ja jätskiä jälkkäriksi: Magnumin Sunlover on NYT the best!!  Mun mielestä, – perheessä ollaan kyllä muutoin aika tummasuklaa-hasselpähkinä-nougat-fudge etc. faneja.

Juhannuspöytään alkaa raaka-aineet olla hankittuna, menu suunniteltu ja huomenna sitten jo niitä tekemään. Mansikka-tiramisun aattelin eka kertaa tehdä.  Hillamisun ohjetta mukaillen.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.