Helatorstai on usein, yleensä, ollut kesäkukkien hakupäivä, pihahommapäivä, perhepäivä, tms. Mutta ei tänään. Pihaa ja terassia on laitettu kuntoon jo aiemmin, kesäkukat laitan vasta reilun viikon päästä, perhe ei ole ollut nyt läsnä ja sääkin on ollut ihan järkyttävän kylmä.

Olihan se riddari, pipo, anorakki ja goretxitit taas etsittävä esille, että pyörälenkille saattoi aikoakaan. Lyhyeksi jäi pitkäksi aiottu lenkki. Kylmän lisäksi ilmassa oli jotain merkillistä jäähilesadetta. Siltä se ainakin kasvoille tuntui.

Ei siis ihme, että iso osa päivästä on surffailtu netissä ja etsitty reissukohteesta patikkapolkuja, hyviä illallisravintoloita, lautta-aikatauluja, Diocletianuksen palatsin historiaa… Ja toivottu myös Adrianmerenrannalle lämpenevää tai ainakin sateetonta säätä. (Splitin ”Seaside Promenade Webcam- kuvaa olen pitkin päivää tullut klikanneeksi auki useammankin kerran: onko ihmisillä lyhyt- vai pitkähihaista, paistaako ja miltä muutoin näyttää? Live-kuvan oikeassa reunassa näkyy meidän hotelli. 🙂 )

Lämpeni se täälläkin tässä illansuussa – edes vähän. Näyttää kesäisemmältä kuin onkaan. Kuvien oikeassa reunassa meidän toinen valkovuokkolaikku.

 

4 Comments

 1. Minä palasin, kun te lähdette ( reissuni oli Pariisi ja Seine). Runsaan viikon kuluttua jo Hangasojalla.
  Mukavaa matkaa teille.

  1. Että meillä vaihtuu kohteet myös myös Euroopan matkojen osalta näin ristiin. 🙂 Kiitos matkatoivotuksista.

   Ei sitä tiedä, vaikka mökkitienoolla oltaisiin yhtä aikaa jos tälläkin kertaa olet pitkän rupeaman siellä.

 2. Itse olin Splitissä yli 40 vuotta sitten. Tytär on ollut siellä päin useammankin kerran, viimeksi viime kesänä. +34 oli liian lämmintä kokeneellekkin ja hyväkuntoiselle naiselle luonnonpuistovaellukselle. Saaristossa ja pyöräillen oli aikaa viettänyt. Enpä hoksannut kysellä ruokapaikkoja, mutta todennäköisesti hyviä olivat olleet. Viikon humputteli lomaillen viime viikolla Lissabonissa ja kesäkuussa työmatkalle Australiaan lähdössä.

  1. Melkoinen reissaaja lomilla ja työn puolesta tyttäresi vaikuttaa olevan.

   Australia ja Uusi-Seelanti kyllä houkuttaisivat, mutta taitaa jäädä meillä kokematta.

   Nyt valitun matkamme ajankohdaksi valikoitui juuri toukokuu, jotta lämmintä olisi riittävästi muttei liikaa, jotta olisi mukava liikkua, saapa nähdä kuinka käy. 🙂

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.