Helsingissä on tänään ollut monta tunnelmaa, paikkaa, makua, kohtaamista.

Grand Central on aamiaisineenkin hyvä hotelli. Mutta sen me jätimme (tosin vielä iltasella haettiin laukut sieltä 🙂 ) aamupäivällä ja lähdimme käymään Kampissa, – paperikauppa, Petri Fun -paitakauppa, Heurekan kauppa (Apsun eka joululahja!) ja matka jatkui kohti Oodia. Vihdoinkin.

Olen nähnyt siitä varmaan satoja kuvia, kuullut kommentteja, mutta enhän tiennyt niin vaikuttavaksi. Ja sen toiminnallisuus oli kyllä mahtava, mitä kaikkea siellä voi tehdäkään! ja kyllä ajattelin, kuinka mahtavaa olisi siellä käydä Eeviksen kanssa. Mummin kirjastokaveri varmasti pitäisi paikasta. Pitkä ja aika perusteellinen tovi siellä Pehtoorinkin kanssa viihdyttiin. (Sieltä ja muistakin päivän kohteista kuvia viimeistään kunhan ollaan kotosalla…)

Seuraavaksi taas asemalle ja nyt kohti kaupallisia houkutteita. Siis Tripla. Siellä vietimme yhteensä varmaan melkein kolme tuntia, josta osa kului lounaskahveilla, ja museossa. Siellä on Fame, musiikkimuseo. Erinomaista museotoimintaa. ”Suomen soivat vuosikymmenet” tms. videoesitys, luollisesti vuosikymmenten läpi kulkevine biiseineen, oli erittäin hienosti toteutettu, ja mitä nostalgian ryöpsähdyksiä. Liki tanssitti välillä.

Ja museossa oli Kjell Englungin Myyttien sinfonia -näyttely, jossa oli lasiveistoksia soittimista, oli kaunis ja ennennäkemätön. Olivat hienoa silmänruokaa. Todella kauniita teoksia.

Triplasta löytyi paitsi tuliaisia nuorille Järvenpäähän, myös muutamia joululahjoja muksuille. Kolmen jälkeen palasimme keskustaan, – totesimme että Triplaan tuskin toiste tarvitsee mennä. Samat kaupat kaikkialla, samat kahvilat, samat ravintolat, – no okei, muutama erikoisempi putiikki, mutta eipä tarvitse silti.

Treffasimme tyttären ja Vävyn Assan edessä neljältä, ja lähdimme kohti heidän varaamaansa ravintolaa. Aleksin joulukadun avajaiset saivat meidät kiertämään aika pitkä mutkan kautta, Ullanlinnaan, ja siellä ravintola Mat District oli valinta. Olivat tehneet meille pöytävarauksen jo kuukausi sitten. Kertakaikkisen hyvää ruokaa. Pääruokana sorsaa!! ja entäs jälkiruoka? Valkosuklaa pot de crème ja poltettu lakritsijuurijäätelö!!! Hyvä tunnelma, palvelu, puheensorinaa, erinomaista punaviiniä. Hyvä kokemus.

Ratikalla keskustaan ja piipahtamaan Vävyn duunipaikalla. Huh, huh. Kyllä koodareilla on puitteet! On työyhteisöjä ja on työyhteisöjä. Mielenkiintoista kyllä!

Ja sitten reissun kohokohta: nuoren avioparin kotia kohti. R-junalla Järvenpäähän, vajaa kilometri asemalta, ja uuden rivitalon päätyasuntoon: T:n pariskunnan kodissa on loppuilta höpötelty, isoistakin asioista puhuttu, juustoja ja viiniä vielä nautittu.

Kaikesta kulkemisestä, kävelystä, kokemisesta väsynyt olo, mutta nyt unille, huomenna Järvenpää Tour.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.