Hyggeilyä ja ulkoilua

Hyggeilyä mökillä. Kotona en ole ollenkaan niin aktiivinen sisustaja tai kodin koristelija kuin olen täällä mökillä. Jonkinlainen lintukotohan tämä on, ja minä sitten käyttäydyn sen mukaisesti.

Tänään hyödynsin taannoisen pikkurikollisen ”urani” saaliin. Virpiniemen jäkälät ovat nyt sisustuselementti mökkituvan ikkunan välissä. Koristeeksi vain, ei näissä uusissa ikkunoissa tarvita kosteuden poistoon jäkälää, pumpulia tai avoimia tulitikkuaskeja. Ei mitään sellaista kuin oli monessa kodissa vielä mun lapsuudessanikin. Ja meidän Nurmijärven mökillä. Nyt on Myötätuulessakin. Sodankylän K-marketin leikkoamaryllikset sopivat nekin ihan hyvin mökkiarkea somistamaan. Ja pöydällä on taas kerran matto. Ideaparkin Luhta Shopin alekorista kympin maksanut pikkumatto oikein soppeli meidän mökkikeittiöön.

Valoisan aikaan olin ulkona. Pihalla, tunturissa, kylillä.

Lunta ei ole vielä kovinkaan paljoa, tai oikeastaan ei enää. Välillä on ollut jo puolisen metriä, nyt enää parikymmentä senttiä. Pari pakkasastetta, tyven, hiljainen.

Lapintiaiset ovat löytäneet uuden ruokintakopin, oravat eivät – ainakaan vielä.

Täällä tunnelmoiden, syvään hengittäen, leppoisasti liikkuen, hämärässä viihtyen tämäkin päivä.

2 kommenttia artikkeliin ”Hyggeilyä ja ulkoilua”

 1. Outoa,ettei sielläpäin Lappia ole enempää lunta?Meillä noin puolimetriä,täällä Levitunturin kainalossa.
  Lisää tuli viime yönä,joten lumitöitä riitti myös tälle päivälle.Kaunistahan valkoinen talvi on ja pikkupakkanen on mukavampaa kuin plussakelit.
  Mukavaa Lapin lomaa teille-toivottavasti pääsette myös laduille!

  Vastaa
  • Huomenta, lumiselta Hangasojalta. Täällähän on kerran jo suvennut niin että hanget putosivat monta kymmentä senttiä, mutta onneksi vielä on jäljellä. Ja ladutkin kunnossa. Kunhan tästä vähän valkenee, niin suksille lähden. 🙂

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.