Synttärihommia

Luonto paljas, harmaa, tuulinen sää, mutta lämmintä ja tuuli etelästä. Vielä pääsi pyöräilemään. Asioille ja kuvaamaan.

Ja sitten puolelta päivin aloitin Eeviksen pienten synttäreiden valmistelun.

Kolmen ruokalajin sapuska ja pientä lahjontaa: kahden paketin jälkeen Apsu hihkaisi selvästikin helpottuneena ”Pelkkiä vaatteita, heh!”, mutta oli sitten kolmaskin iso paketti, joka lopulta näytti kiinnostavan yhtä paljon molempia. 🙂

Yleensä en kovin erilaista ruokaa laittele lapsille ja aikuiselle, meidän Festassa ei (enää) ole erikseen lasten ja aikuisten listaa, mutta tänään oli.

Lapsille alkusalaattina (kuten usein ennenkin) porkkana- ja kurkkutikkuja sekä hunajamelonikuutioita, pääruokana kananuggetteja ja Lidlin pakastealtaasta löytyneitä kurpitsa- ja haamuperunoita ja sitten jälkkäriksi mansikkakakkua.

Aikuisille Toast Skagenit ”halloween twistillä”: mätiä ja (merilevä)kaviaaria, joiden värimaailma vei kurpitsajuhlan tunnelmaan. Pääruokana ankankoipia (purkkiruokaa Lidlistä) ja porkkanarisottoa (jossa myös ohraa), ja sitten sitä kakkua. Selvästikin juhlajärjestelyt vähän ruosteessa kun meni niin mahdottomasta aikaa tällaisenkaan aikaansaamisessa. Mutta hyvää oli.

Ja kakun viimeistelyssä Apsu oli hyvänä apuna. Mansikoita sitten kuitenkin jäi myös kakun päälle, vaikka kuormasta taisi osa hävitä matkan varrella. 😀

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.