Etätyöläiset yhdessä

Saariselällä paistaa. Kiilopäällä tänään puolelta päivin näytti siltä kuin olisi maaliskuu. Kimmeltävät hanget, aurinko paistaa kirkkaasti siniseltä taivaalta, eikä kaamoksen tuntua hitustakaan.

Ei, emme ole mökillä, vaan Tyär lähetti tällaisen otoksen: olivat J:n kanssa aamupäivällä kavunneet tunturiin. Etäilijät ovat tällä erää viihtyneet jo kolme viikkoa Hangasojan varressa, aikovat olla vielä pari. Tämä on nyt  vuoden sisällä neljäs kuukausi, jolloin ovat Helsingin Hakaniemestä siirtyneet etätöihin ja etäopiskeluun Myötätuuleen.

Korona on mahdollistanut sen, että molemmat koodariopiskelijat voivat suoritella maisteriopintojaan etänä ja molemmat voivat myös tehdä puolipäivätöitään etänä; puolipäiväisiä opiskelijoita ja puolipäiväisiä duunareita ovat molemmat. Korona ei ole ainoa syy Lappiin ja mökkieloon hakeutumiselle, vaan myös asumisen mukavuus.

Alkuvuodesta, kun korona oli jo pitkään pakottanut heidät vetäytymään kotioloihin, tekivät töitä ja asustelivat vuoroin toistensa luona – molemmilla koti Hakaniemessä ja etäisyyttä alle puoli kilometriä. Yhteiselon sujuessa päättivät sitten virallisestikin muuttaa yhteen. Uuden, yhteisen kodin etsinnässä kävi selväksi, että Helsingissä, ja esimerkiksi juuri Hakaniemessä, asuntojen hinnat olivat paljolti koronan vaikutuksesta nousseet ihan mahdottomiin euromääriin (näyttävät hinnat vieläkin huitelevan korkealla). Eri vaihtoehtoja pähkäillessään päätyivät lopulta siihen, että päättivät muuttaa Järvenpäähän, uuteen ensi vuonna valmistuvaan rivitaloon.

Neliöhintojen ollessa huikeissa luvuissa tytär myi jo keväällä (sunnuntai-iltana ilmoitus netissä, keskiviikkona näyttö ja torstaina klo 12 asuntokaupat allekirjoitettu!) Hakaniemen pienen kaksionsa, muutamat huonekalunsa, pakkasi vähäiset tavaransa varastoon ja muutti J:n vuokrayksiöön odottelemaan muuttoa (2/2022) uuteen yhteiseen kotiin.

Tilaa kahden hengen työnteolle (yhteensä neljä tietokonetta isoine näyttöineen),  asumiselle ja elämiselle ei ole ollut kovinkaan ruhtinaallisesti. Onkin enemmän kuin ymmärrettävää, että ovat taas Myötätuulessa, jossa on tilaa, kaikki mukavuudet ja lisäksi ympärillä tunturit ja niiden polut ja ladut liikkumiseen. Tyär on aina viihtynyt Lapissa, ja nyt on myös Vävy siellä oloon tykästynyt. Kaamostakaan eivät kaihda, eikä siitä nyt kuluneella viikolla ole ollut tietoakaan. Auringonpaistetta ja kimmeltäviä hankia on näkynyt myös Saariselkä-FB-ryhmän feedissä pitkin viikkoa. Noh, Saariselkä tunnelmissa minäkin olen tänään ollut: pakkasin postitettavaksi 74 Saariselkä-kalenteria!

4 kommenttia artikkeliin ”Etätyöläiset yhdessä”

 1. Pitkästä aikaa näkyi täällä pihallani riekkoja, talvipuvuissa jo olivat. Lämmittelivät auringonpaisteessa pihan lumikasan päällä. Tänään oli, kuin asuisi postikortissa.

  Vastaa
  • Kuulostaapa hienolta. On kyllä mukava, että uuden mökin rakentaminen on selvästikin ollut sinulle hyvä ratkaisu. Mökkielämä tuo iloa ja eloon lisää hyvää.

   Vastaa
 2. Eipä tosiaankaan ole kaamoksesta tietoakaan vielä,aurinko paistoi komeasti tänään ja pakkasta noin 15 astetta!
  Suksi luistaa ja kaikki hyvin!
  Lappi on parasta!
  Lunta noin 50 cm tällä kohtaa-siis Tervetuloa talvi!

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.