Roolien ja paikkojen vaihtoa

Nyt vilisee silmissä. Aamusta asti olen perannut eilisen hääkuvauksen satoa. Alussa oli 600 kuvaa, joista deletoin heti 100 aika sutjakasti ja sitten alkoi tarkempi syynääminen. Jäljellä on 250 otosta, joita olen sitten jo editoinut, säätänyt ja vielä osan pistänyt poistoon. Tavoitteena saada 150 kelvollista kuvaa huomeniltaan mennessä hääparille. Heillä ei ole niin kiire kuvien kanssa, mutta minulla on. 😀

Päivällä pois koneelta muutaman tunnin: taukoa ja ulkoilmaa, kun pyörällä kävin äidin kanssa kahvittelemassa ja höpöttämässä. Kotiin palauduttuani pääsin valmiiseen ruokapöytään! Pehtoori on tänään ollut ylin keittiömestari, kokki, apukokki, tiskaaja ja ties mitä kaikkea. Lupasi näihin hommiin, kun Tyär tuli eilen Hangasojalta, reilun kuukauden mökkielon jälkeen, takaisin tänne etelään. Lanssipaikka kohti Helsinkiä on Oulussa reilun viikon ajan. Ei ihan läpsystä vaihtoa tällä kertaa, sillä meillä toive ja aie lähteä kohti mökkieloa vasta/heti kun saan nuo em. kuvajutut kondikseen.

Ja mitäs Pehtoori olikaan köksäillyt? Kreikkalaista Perämeren lohta! Joku ristiriitako muka? – Ihan hyvin maistui Perämeren lohi valmistettuna kreikkalaisittain. Kreikkalainen uunilohi on ollut Pehtoorin bravuuri jo vuosikymmeniä, nyt pitkästä aikaa ja eika kertaa Perämeren lohesta. Hyvää oli. Ja uusi juttu oli unkarilainen perunasalaatti. Kertakaikkisen hyvää. Kylmät perunat viipaleiksi, ne sekoitettaan kastikkeeseen, jossa on bulgarianjukurttia, sinappia, paprikajauhetta, makeaa sipulia, viinietikkaa, suolaa. Sopii varmaan lihallekin.

Ja jälkkäriksi pullataikinapohjaan leivottua mustikkapiirakkaa. Sehän on suunilleen parasta mitä Pehtoori tietää, ja kun vaimo ei sellaista ole saanut aikaiseksi, niin tekipä itse.Minun ei siis edelleenkään tarvitse leipoa kun kerran osaa itse. 😀

2 kommenttia artikkeliin ”Roolien ja paikkojen vaihtoa”

 1. Hei taas Reija & Herra Pehtoori myös! Aika vähillä kuvilla selvisit hääkuvauksista, jos muuten paljon kuvaatkin! Mutta määrähän ei ratkaise vaan kuvien laatu. Kuvasin yksiä häitä viikkoa ennen Jussia ja kyllä tuli paaaljon kuvia, mutta niin tuli sutta ja sekundaakin. N. 1300 kuvasta meni ainakin puolet roskakoriin (tärähtäneitä, kaksoiskappaleita jne.) Mutta lopputulemana oli n.130 kuvaa hääparille, joka oli varmaan ihan passeli määrä. Oli muuten hyvä paikka järjestää häätapahtuman jälkimainingit Alppimajassa. Paikassa, jossa olin edellisen kerran käynyt sisällä joskus kuuskööt luvun alkupuoliskolla pyhäkoulussa ja parturissa. Paikka on kuin suunniteltu tuon tyyppisille tapahtumille.

  Vastaa
  • Jarin is back! Mukavaa!

   Minun eka ”oikean” hääkuvauskeikkani hääjuhla oli pienimuotoinen, eikä ohjelmaa ollut ylenpalttisesti, mikä ehkä selittää kuvamäärän ”vähäisyyttä”. Olen itse sekä myös hääpari ja vanhemmat olivat tyytyväisiä tulokseen, mistä on kyllä ollut hyvä mieli. Ja usko omaan ”ammattimaiseen kuvaamiseen” sai vahvistusta.

   Alppimaja on viehättävä juhlapaikka. Pari vuotta sitten minulla oli siellä ylioppilasjuhlan ja -potrettien kuvaus. Hyvä paikka kuvatakin. 🙂

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.