Puuhastellen

Nyt on basilikaa, oreganoa, ruohosipulia, minttua, auringonkukkia, persiljaa, sitruunamelissaa, rosmariinia, … Enhän minä niin kovin varhaisessa näiden esikylvöjen kanssa ole, mutta enpä itse kuitenkaan ikinä ennen ole ollut näin aikaisessa.

Osasyyllinen moiseen hätäilyyn on varmaan ollut tämä Oulun korkeudella tähän aikaan vuodesta oleva lämpöaalto sekä se, että Pehtoori laitteli tänään pihakalusteita piazzallemme: hän kun on tehnyt kolmeen pienehköön pihapöytäämme uudet hienot tammikannetkin.

Minäkin siis keväthommiin ryhdyin, vaikka yrttipenkkien yllä kuten myös etupihalla on vielä parikymmentä senttiä lunta, ja paikoin vielä korkeita kinoksiakin. Tänä keväänä aion laitella yrttiviljelykseni (taas) ihan uuteen kuosiin. Ainakin myllään täysin ympäri: vanhat raparperit, lipstikat, persiljat ja rucolat (niidenhän ei kuulu olla monivuotisia? No kyllä sitä on kaikissa kolmessa renkaassa.

Vaikka ruokaravintolat on Oulussa vapautettu sulusta lähes kokonaan, on meille ”jäänyt päälle” kevään kuluessa ollut tukitoimemme ravintoloille ”noutoruokaa kerran viikossa”. Tänään hain kyllä Ruskon Cittarista: Sushi Take Away tuli testattua. Hyväksi havaittiin. Ja samalla reissulla sorruin kevään ekaan jätskiin. Kolme Kaveria Mandariini & Jogurttisuklaa. Jo vain! Raikasta ja makeaa, siinä on hyvä mandariinin maku!

Postikorttimyynti kesäkahviloihin ja muillekin on tarkoitus hoidella ensi viikolla: sitä varten päivittelin nettisivuja ja tein  ”tukkupaketteja” valmiiksi.

Touhuilujen ja pyöräilyjen ohessa on taas kulunut äänikirjoja. Nyt puuttuisi lukuhaasteesta kirja, jonka nimessä on kysymys- tai huutomerkki. Olisiko kellään vinkata sellaista? Löysin hyllystäni kirjat  ´Kuvaa asenteella!´ ja ´Bon appétit! – Pieni mietelmäkirja´, jotka olkoot hätävarana, mutta josko joku osaisi vinkata jonkun kelpo romaanin?

4 kommenttia artikkeliin ”Puuhastellen”

 1. Kuvista puheenollen… tämän päivän Ilta-Sanomien jutussa kevään juhlista, oli muutama valokuva ja yksi oli mielestäni sama, minkä olet joskus julkaissut blogissasi, teidän häistänne, vai kuvittelenko vain?

  Vastaa
  • Et kuvittele, kyllä me taas oltiin lehdessä. Tämä oli ainakin viides, jollei jo kahdeksas, kerta kun häissämme Turkansaaressa olleen ”ulkopuolisen” valokuvaajan Lehtikuvien arkistoon myymät kuvia on julkaistu. Viime kesäkin oli kuva koronarajoituksiin liittyen. Silloin Ruotsin kuninkaallisten ja meidän häistä samassa artikkelissa. 😀

   Ainakin meidän 30 v. hääpäivän yhteydessä julkaisin täällä blogissa kuvia häistämme
   https://www.satokangas.fi/blogi/2013/08/niin-se-aika-rientaa-2/ .

   Vastaa
  • Kiitos vinkistä. Itse asiassa minun listassani olikin jo yksi huutomerkillinen (Taltuta klassikko!), mutta tämä sinun vinkkaamasi pääsee kyllä kesän lukulistalle muutenkin.

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.