Ulkoisia huoltotoimia ja sushia

– Varo tuolla on poro!

– Missä? Ei oo mitään poroa.

– On, on. Tuolla vasemmalla mäen alla.

– Sullahan oli tarkoitus uusia ne rillit, eikö? Tuo on postilaatikkorivi.

Uudet rillit. Kahdet uudet rillit. Olen tänään käynyt optikolla ja valinnut kahdet uudet pokat. Tilannut niihin linssitkin. Ei minulla näkö oikeastaan ole huonontunut, mutta näissä kolme vuotta vanhoissa on kulahtanut pinta ja kauas voisin nähdä vähän paremminkin. Joten vihdoin sain aikaiseksi tämän projektin. Instrussa on menossa tarjous ”kahdet lasit yksien hinnalla”, pientä kikkailua hintojen kanssa tuossa tarjouksessa, mutta joka tapauksessa hankin kahdet: toiset on samanhenkiset, eriväriset ja vähän isommat kuin nykyiset kehykset ja toiset on ihan erilaiset, uudenlaiset entisiin verrattuna (kuvassa ei ole ihan sellaiset kuin ostin).

Silmänpohjakuvauksessa löytyi toisesta silmästäni kaksi pienen pientä luomea. En ole tiennyt, että silmiinkin voi tulla luomia. Minullahan on niitä aika paljon muutenkin, mutta että silmissäkin! Muutamia on vuosien varrella poistettukin: yksi leikkaamalla, yksi rapsuttamalla ja juuri viime viikolla kaulalta jäädytettiin yksi. Luomea suurempi syy ihotautilääkärille menoon olivat käteni:  se on toinen pitkään vireillä ollut projekti. On ollut tarkoitus hankkia apuja ja keinoja hyvissä ajoin ennen talven pakkaskelejä ja repivää sisäilman kuivuutta, löytää joku ehkäisy – ei vain hoito – ihon repeilyyn käsissä. Ja kyllä nyt on kortisonia, perusvoidetta, salvaa ja karbamidia, hoito-ohjetta ja keinoihon käytön kieltoa. Atoopikko on luottavainen talven sujumiseen ilman käsien haavaumia. Katsellaan. Mutta ainakin nyt olen tehnyt jotain asiantilan parantamiseksi.

Ulkoiseen habitukseen liittyen myös hiuksille perustavanlaatuinen huolto: leikkaus ja vähän raitojakin. Samalla sain vinkin risoton viimeistelyyn. 🙂 Palaan asiaan.

Ja kaupungilla myös lounas. It sudemo-ketjun sushi-ravintola avattiin Ouluun Uudellekadulle toukokuussa, samoihin aikoihin Oulun ensimmäinen aito sushipaikka Tomo sulki ovensa. Hanko-sushi Valkeassa on pysynyt markettien sushi-baarien noususta huolimatta pystyssä, ja Ideaparkkiin on tullut Luckiefun´s buffa, ja muutamissa kiinalaisissa (Hai Long ja Beijing) on ilmeisesti edelleen lounasbuffetissa sushia. Mutta tämä uusi on ”pelkkä” sushiravintola. Jonka lounastarjoilussa oli kyllä myös kiinalaista (nuudelia ja kanaa ja härkää, frittijotain etc.) ja jälkkäriksi kahvia, jätskiä, frittibanaanipalleroita ja nallekarkkeja!

Olimme systerin kanssa lounastamassa iltapäivällä ja iso ravintolasali oli liki täynnä, mistä seurasi, että siellä oli melkoinen ”häly”. Paikka ei ole mitenkään intimii tai edes kodikas, mutta siisti, selkeä ja järjestyksessä. Runsas monipuolinen sushibuffet pysyi runsaana, kaikkea oli tarjolla koko ajan, vaikka asiakkaita oli paljon, soija hyvää ja hinta ainakin määrään nähden edullinen: 12,90 €. Ja kyllä sushit olivat hyviä, kaikkia en edes maistanut, mukana muutamia ennen näkemättömiä. Ei mitään erityistä hifistelyä, mutta hyvää. Positiivista oli se, että tarjolla olleiden nigirien, gunkanien ja makien nimet ja käytetyt raaka-aineet olivat esillä.

Tämäkin postaus voisi kuulua Oulun etniset ravintolat -sarjaan, joten on kai annettava pisteetkin: ehkä olen vähän hövelinä, mutta kyllä 4-/5 tälle kuuluu.

5 kommenttia artikkeliin ”Ulkoisia huoltotoimia ja sushia”

 1. Suosittele Oulusta ruokaravintola,joka on sunnuntaisin auki!Kiitos!Olemme useasti yöpyneet su-ma-yön Oulussa ja burgeriravintolaa kummempaa ei ole löytynyt.Jopa Scandic Cityn oma ravintola on tylysti kiinni.Yksi aukioleva saisi varmasti mukavasti asiakkaita.

  Vastaa
 2. Eihän niitä montaa taida olla, mutta ainakin Crecian Kirkkokadulla on auki sunnuntaisin. Siellä on takuuvarmasti hyvää kreikkalaista ruokaa. Sitten Fuckha – siitä olenkin kirjoittanut monta kertaa: Suomen ainoa bangladeshilainen. On siis hieman eksoottinen, mutta kyllä siitä on tykätty.

  Nyt kun kun Radisson Blu Kauppatorin reunalla on auennut, on siellä myös uusi bistro. Bistro Mesu, josta ei omakohtaisia eikä vielä muidenkaan kertomuksia, mutta joka tapauksessa näyttää olevan sunnuntaisin avoinna.

  Tuohon yöpymiseen liittyen: voinpa suositella De Gamlas Hemiä. En – tietenkään – ole siellä itse yöpynyt, mutta huoneissa käynyt ja kovasti tykännyt näkemästäni. Ja hinta pärjää ketjuhotelleille. Viehättävä pieni boutique-hotelli Heinäpäässä.

  Vastaa
 3. Kiitos paljon!Menevät kokeiluun…Radisson oli aiemmin ihan lempipaikka,missä asuttiin paljon,mutta nyt ollaan Scandic-hotelleissa ”kerätty pisteitä” ja hyvällä tuloksella.
  Meillä on myös Kangasalla,Tampereen lähellä,tuttu afganistanilainen ravintola,Aryana,joka lienee ainoa Suomen afganistanilainen.Näitä erikoisia paikkoja on mukavaa ”bongailla”,joten varmaan bangladeshilainenkin tulee kokeiluun.
  Nämä on siitäkin ihania,että keliaakikon on helppoa ruokailla.Eivät yleensä käytä yhtään mitään meidän viljoja.
  Kiitos vinkeistä-kerrotaan kuulumisista…

  Vastaa
 4. Rillijuttuja tulisi itsekin hoitaa, mutta tuo etäisyys omaan on vielä pitkä. Luin kauniisti, sudenemo, ja ajattelin hyvä nimi pohjoiseen. Sitten Su denemo, ja huh…Olet mahdoton energiapaukku! Ja mainio bloggaaja, aina uutta ja mielenkiintoista luetavaa.

  Vastaa
  • Tämä mainio bloggaaja ei kyllä nykyisin paljon jaksa mitään mielenkiintoisia asiapostauksia tehdä. Ja juuri tänään – taas – postausinto hävöksissä. Mukava kun kuitenkin täällä piipahtelet. 🙂

   Ja varmasti vielä matka oman optikkosi/silmälääkärisi luo matkaa taittuu… Eikös siellä teillä päin olla koronarokotteiden jakamisen eturintamassa, – jos DT:n juttuja on uskominen.

   Pysykäähän terveinä!

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.