Kesälomalla kotikaupungissa

Kuin lahjaksi saatu oli tämän päiväinen kesäinen keli. Säätiedotus oli lupaillut poutaantuvaa vasta illaksi, mutta koko päivä oli sateetonta, ja enimmäkseen ihanan kesäistä, aurinkoista, lämmintä. Jo aamulla.

Sattuipa sellainen harvinainen näky, jollaista ei ikinä ennen: Ämmänväylässä, ihan Raatin kupeessa, siis periaatteessa Oulun keskustassa, uiskenteli saukkoperhe. Ainakin kolme, jollei neljä saukkoa uida lipui rannan läheisyydessä…

Aikani kierreltyäni, vähän kuvailtuanikin, kävin torilla, jossa Hyvärillä torikoju marjoineen auki. Vadelmat, erityisesti ne, todella isoja ja hyvän näköisiä, siispä niistä jälkkäri. Ihan vaan tavallinen, kesäinen rahkaherkku niistä syntyi. Perhepäivällinen tänään laajennettuna versiona kun Tyär ja systeri olivat pöydässä.

Pääruokana oli savusiikaa, uusia perunoita, ja naattiporkkanoita voissa paistettuna. Ja olivatpa ne hyviä fetavaahdon(kin) kanssa. Kasviksia voisi syödä nyt joka päivä. Ihan pääruoaksi vain niitä.

Illansuussa auringon paisteen jatkuessa lähdimme vielä kolmisin (Pehtoori, Tyär and me) pyöräillen Nallikariin. Ja ylläritapaaminen! Tyttären kaima, ”vanha” perhetuttu miehensä kanssa olivat hekin Helsingistä Oulussa käymässä ja tovi istuskeltiin yhdessä, kuulumisia vaihdeltiin. Olipa mukava Merenrannnassa, monien, monien ihmisten keskellä. Auringon porottaessa oli ihan kesälomafiilis.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.