Viininmaistelu virtuaalisesti

Viinikerhomme kokoontui tänään historialliseen maistelutilaisuuteen;  olimme yhteyksissä netin välityksellä. Pidimme 1½ tunnin tastingin, johon oli valmistauduttu Le Secateurin ja Runing Duckin voimin. Samat viinit (samoista pulloista) testasimme eilen perheen kesken.

Eilen testasimme ”puolisokkona”: kaikki tiesivät, mitkä viinit olivat laseissa, mutta eivät tienneet järjestystä. Niinhän siinä kävi, että Running Duck (Etelä-Afrikka 2019, 12 €) sai kouluarvosanoilla 7½ ja Le Secateur ( Australia 18 €) 8½.

Tänään viinikerho ”tuomitsi” viinit seuraavasti: Running Duck arvosana 7 ja Le Secateur 8+. Olisiko se juuri se kuuden euron ero? Vai myös tuotantoerien ero? Edelleen väitän, että Sodankylän Alkosta vuosi sitten ostamamme  ”ankkaviini” oli jotain ihan muuta kuin tämä nyt Oulussa myynnissä ollut vuoden 2019 vuosikerta. Mutta kyllähän tämä taas opetti paljon. Senkin että vuosikerroilla on eroja. Maistelukokemuksella, ja ruoalla.

Ja ennen kaikkea maistelu opetti, että myös nettiyhteydelllä voi järjestää viininmaistiaisia ja pitää ystäväyyttä yllä näinä poikkeuksellisinakin aikoina…

Lopultakaan tänne blgomaailmaan, testaukseen en saanut juuri ketään (kiitos, Satu ja muutamat yv-viesteilleet!) mukaan, mutta ehkä, toivottavasti, tämä kertoo, että omaa harrastusta voi jatkaa vähän vaivaa nähden myös internetin välityksellä. Mukavasti on ajankulua, tekemistä, kuulumisten vaihtoa, ystävyyden ja harrastuksen ylläpitoa. Suosittelen!

Ja muutoinkin on ollut vilkaista kontaktointia: tyttären kanssa whatsappia, sisaren kanssa saimme kuin saimmekin Skype-puhelun aikaiseksi, äidille ihan normipuhelu, poikkeuksellisena aikana poikkeuksellisen pitkä puhelu,, ystävien kanssa Face-keskustelua, Juniorin kanssa chattailyä ja perinteisempää oli, että iskälle kävin haudalla toistamiseen tälle pääsiäiselle kertomassa kuulumisia. Tällaista elämämme on. Edelleen kiittelen ja varjelen nettiyhteyksiä ja mahdollisuutta liikkua – huolimatta että tänään keli on ollut lievästi sanottuna kurja. Mutta pääsiäisen yli päästiin, kohti kesää hyvät ystävät.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.