Valokuvilla tienestiä…

Iloisena ja innostuneena viime viikon kuvapalautteesta, jota sain Merijalinrannasta ottamastani kuvasta, olen tänään tilaillut – yleisön pyynnöstä – postikortteja. Tuo kuva sai Oulu tutuksi – FB:ssä yli 1300 tykkäystä!! Se taitaa olla yli seitsemän vuotta toimineen ryhmän ennätys, tai ainakin lähellä, enkä koskaan (vaikka ainakin 20 kuvaa olen sinne laittanut) ole päässyt yli tuhanteen. Ja kommentteja Tuira-kuvaan tuli kymmeniä: pyydettiin tekemään kortteja, kankaita, käyttöoikeutta, ja kaikkea muuta mukavaa.

Siispä siitä ja muutamasta muusta kohteesta tilasin laadukkaita (kalliita) kortteja MOO-firmasta USAsta. Tuo hinta ja USA harmittaa, mutta kun muualta ei (tietääkseni) saa noin hienoja kuin noiden painojälki etc. on. Siksi kolmesta kortista ”de luxe-versiot”. Lisää tilailen sitten peruskortteja ihan suomalaiselta halvemmalta tekijältä.

Nyt kun työstän näitä kortteja (ja kalentereita), olen kokeillut jos jonkinlaisia säätöjä ja kuvia… Ja teenpä nyt kyselyn siitä, millainen tyyli miellyttää. Kyse on siis (enimmäkseen) vanhoista rakennuksista ja miljöistä Oulussa. Tässä on samasta kuvasta neljä eri versiota. Mikä miellyttää eniten? Voit äänestää vain yhtä. Minkä näistä korteista ostaisit? Kuva ei ole paras mahdollinen, eikä siitä ole tulossa korttia, mutta nyt onkin kyse tyylistä/sävystä.

1)

 

2)

3)

4)

 


Valokuviin ja niillä tienaamiseen vielä sellainen juttu, että laitoin tuohon oikealla olevaan palkkiin uuden linkityksen: vanha ”Kuviani on Vastavalossa”-linkki vie suosituimpien kuvieni äärelle, ja ne ovat pysyneet aika pitkään samana eikä uusia suosikkeja siellä ole noussut. Toinen linkki, joka on mustassa kamera-kirja-ikonissa, vie viimeisimpien kuvieni äärelle. Tosin nyt on olen viikon ajan ollut ihan poikkeuksellinen epäaktiivinen siellä, sillä tämä kortti/kalenteriruljanssi on vienyt aikaa. Joka tapauksessa Vastavalossakin on jo jo yli 1700 kuvaa!

4 kommenttia artikkeliin ”Valokuvilla tienestiä…”

 1. (Viikonloppureissun vuoksi) Myöhästynyt ääneni kuvalle N:o 1, koska siinä on mielestäni ko. kuva-aiheeseen sopiva wahentuneen värikuvan sävymaailma.

  Vastaa
  • Kiitos, Jarin, tästä. Ja kiitokset perusteluista äänelle; juuri sävymaailma oli se mitä ykköskuvaan koetin saada aikaiseksi. Mukava sen tunnistit. Varmastikin omat projektisi oikeasti vanhojen kuvien äärellä saivat ”olemaan herkillä” tuon sävyn suhteen. 😉

   Vastaa
 2. Oletko ajatellut tehdä led-valoilla valaistuja tauluja kuvistasi? Esim se Oulun talo kuva voisi olla hauska, kun ikkunoista loistaisi valot.

  Vastaa
  • Viime joulun alla näin sellaisia .. tiedän mitä tarkoitat, silloin vähän harkitsin kokeilevani, mutta on unohtunut. Nyt on meneillään kovan rutistuksen alla ”Oulun vanhat kauniit rakennukset” -projekti, jotta saisin ainakin ensi alkuun postikortit myyntiin. 😉

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.