Arvontaa arvonnan perään

Tuulestatemmatun laskuri näytti (tosin vuoden verran jälkeenjäänenä) miljoonan käynnin tulleen täyteen muutama viikko sitten. Siihen liittyen oli arvonta ko. ajankohdasta, ja nyt on menossa tietokilpailu liittyen kuviin ja nyt laitan vielä yhden arvonnan pystyyn – sekin liittyy tähän 10-vuotiaaseen, miljoonan kävijän Tuulestatemmattua-”elämäntapaani”. 🙂

Ennen kolmannen arvonnan julkistamistaensin kuitenkin pieni tietokilpailun väliaikatilanteen kartoitus. Tähän mennessä vastauksensa ovat lähettääneet Satu ja MS, ja sitten Jarin, Anna P. ja Mannu ovat osallistuneet vastailemalla suoraan kuvien alla oleviin kenttiin… En sellaista mahdollisuutta itse edes hoksannut aluksi, joten laitoin kuvat vähän väärin sivulle. Se lataustapa oli sikälikin huono, että kysymykset eivät olleet helposti nähtävissä.

Nyt olen laittanut kuvat ja kysymykset selkeämmin tietokilpailu-sivulle, ja samalla onnistuin poistamaan kaikkien näkyviltä jo annettuja vastauksia, ettei muille tule niistä vihjeitä. (Te kolme sinne jo vastannutta, ei hätää, teidän vastaukset olen poiminut kuvien alta,  – siis no problem). Hyviä vastauksia on jo tullut, yhtään täyden 21 pisteen suoritusta ei ole. Ja muistatha että edes vähän vastailemalla, lähettämällä vastauksesi minulle sähköpostilla, olet jo mukana arvonnassa. siispä KLIKS

Kolmas ja tällä erää viimeinen arvonta liittyy seinäkalenteriin, jota olen puuhaamassa. Teen siis seinäkalenterin, jossa on joka kuukaudella jonkin ruoan kuva ja resepti. Kaikki eivät ole keittoja: ”Jokaviikkoinen soppamme” ei siis jatku täällä, vaan tarkoitukseni on laittaa kalenteriin vuodenkiertoon ja ehkä vuotuisjuhliin liittyviä ruokia ja leivonnaisia.

Aika monta ruokaa ja leivonnaista on jo valikoitunut mukaan, mutta monen kuukauden sivu on vielä tyhjä. Nyt siis tarvitsen apuanne.

Kerro mikä/mitkä reseptit olet löytänyt blogistani, vanhoilta joulusivuiltani tai keittokirjoista ja nimenomaan kerro, mikä on ollut hyvä ohje ja sen innostamana tehty ruoka tai kakku tai leipä tai lisuke tai… Oletko kenties saanut täältä jonkun jouluherkun vinkin tai jäikö viime vuoden soppaprojektista joku arkiruokiesi valikoimaan? Ehkä kalaasien runsaista ohjepostauksista on tarttunut teidän perheen ruokapöytään jotain meksikolaista, italialaista tai lappilaista hyvää, jonka juuret ovat tässä blogissa tai noissa kirjoissani… Keittokirjat tämän linkin takana.

Jokainen tämän postauksen alle aiheesta kommentoinut, omat HYVÄN 😉 reseptikokemuksen tai vaikka useammankin kertonut on mukana arvonnassa. Arvontaan voi osallistua tämän kuun loppuun asti. Eli sunnuntai-iltana 30.9. on viimeinen mahdollisuus kirjoitella hyvästä blogi/keittokirjalöydöstä. Ja jollet vielä ole tehnyt mitään, niin sinullahan on aikaa kokeilla jotain ja kertoa sitten siitä. 😉

Tämän kolmannen arvonnan palkintona on sitten se kalenteri, joka valmistunee joulukuun alussa.

16 kommenttia artikkeliin ”Arvontaa arvonnan perään”

 1. Saaristolaisleipä! Sitä tehdään jouluna, pääsiäisenä ja juhannuksena, joskus muulloinkin. Olen tehnyt leipiä lahjaksi ja jakanut paljon reseptiäsi eteenpäin. Kiitos hyvästä leivästä!

  Vastaa
  • Katri, minä melkein arvasin vastauksesi: olen nähnyt sen kuvina Instassa ja FB:ssa. 😉

   Kiitos osallistumisesta! Olet arvonnassa.

   Vastaa
 2. Riemusta ruuanlaittoon kirjan reseptejä olen käyttänyt paljon, ostin sinulta sen siihen aikaan kun kokkaus alkoi kiinnostaa.
  Setsuanin kurkkuja kehuttiin kun niitä oli tarjolla eräissä kesäjuhlissa ja New Yorkin juustokakku on lemppari.
  Nyt kun katsoin reseptejä niin taidanpa kaivaa kirjan taas esille.
  Terv. Arja

  Vastaa
  • Hei, Arja! ”Riemusta” kirjasta on pian 20 vuotta!! Siinä ei vielä ole minun ottamiani kuvia, silloin kuvaus ei vielä ollut SE JUTTU. Mutta siinä on kyllä simppeleitä ja tosi käyttökelpoisia ohjeita paljonkin. Me taidettiin töissä silloin tutustua tuon ostoksen yhteydessä? Muuten oltiin vain ”papereiden kautta tekemisessä”?

   New Yorkin juustokakku onkin syntisen hyvää. 😉

   Vastaa
 3. No niin, tässä tulee listaa 🙂 :

  MÄTIMOUSSE! Piti kirjoittaa ihan isolla; on se niin hyvää ja sitä on ollut jouluna jo monta vuotta, ja välillä muulloinkin.

  Sinulta on myös ainakin mexi-kana sekä ahvenfileet dijonsinappikastikkeessa.

  Jälkiruokia onkin sitten enemmän: ainakin Amaretto-siirappipähkinät, Hopeatoffee-pannacotta, marinoidut mansikat ja paahdettu valkosuklaa, suklaakupit, viinirypälesalaatti ja zabaione freddo. Muistaakseni myös calvados-uuniomenat ovat täältä blogista.

  Jotain saattoi unohtuakin, mutta paljon on ollut näistä ohjeista iloa. 🙂

  Vastaa
 4. Ainakin pieni pääsiäiskirjanen on tullut tutuksi.Parsa, pikahollandais ,karitsankyljykset. Monet sopat ym herkut tuli mieleen..

  Vastaa
 5. Minä en kokkaile, joten ohjeita en ole kokeillut.. miehelle olen niistä kyllä joatin vihjannut. Mutta kesäkuun käsityökorttelikuvista täytyy kiitellä. .Enpä muutoin olisi hoksannut mennä käymään. Kuvasta sain vinkin, että sieltä löytyy riittävän pitkiä kaitaliinoja meidän ruokapöytään..

  Vastaa
  • Ai niin, blogiani seuraavat ”kokkailemattomatkin”. Mutta hyvä että eteenpäinkin on ohjeita kulkeutunut. Ja kaitaliinalöydöstä mukava kuulla. Siellä olikin kyllä kauniita liinoja.

   Vastaa
 6. Siis SE Korvasieni-Poropiirakka!Ainoa,että joudun vaihtamaan vehnäjauhot gluteenittomiin ja korvasienet joihinkin muihin (kun niitä ei löytynyt…)Hieno ohje kuitenkin ja onnistuu muistakin sienistä!

  Vastaa
 7. Pestoboston oli yllättävä ja hyvä ohje! Mätimousse myös ja onhan noita tullut testailtua, mutta mennään nyt näillä 🙂

  Vastaa
  • Toinenkin mätimousse-fani! Mainiota. Ja vanha kunnon pestoboston. Sepä onkin hyvä juhlaleipä. Sopisi monen jokaviikkoisen sopankin kanssa. Hmmmm…. Kiitos muistutuksesta. Mukana olet!

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.