Helle hellii. Enpä muista tällaista, näin pitkää hellejaksoa … kesä 2003 on muistoissani lämmin ja kesä 1979.  En tiedä, olivatko oikeasti, tilastollisesti, mutta minusta tuntui, että oli helteitä ja nimenomaan, etten paljon niistä päässyt nauttimaan, mutta voi olla tämä on vain omassa mielessäni oleva tunne ja juttu.

Mutta nyt olen päässyt!

Varmasti osansa tästä nautinnosta on siinä, että halutessa pääsee viileään. Meillä kun on ilmastointi kotona. Se oli oivallinen – erityisesti yöunien kannalta.

Lenkille lähteminen tepastelemaan kuumia asfalttikatuja ja jalkakäytäviä pitkin ei houkutellut, ja Toppilanrannassa oli arvattavastikin eräskin frisbeegolfaaja, joten tänäänkin kuten eilenkin, sitten pyörälenkille.

Kunhan olin käynyt hautuumaalla kastelemat kukat, poljin Tuiranrannan uimarannalle. Enpä muista sitäkään, milloin olen siellä viimeksi ollut auringossa lukemassa ja uimassa. Useinhan siellä päin lenkkeilen, mutta en rannalla ole ollut. Toivoniemessä asuessamme saatoin mennä joskus työpäivän jälkeenkin sinne loikoilemaan ja uimaan. Mutta siellä siis tänään parituntinen.

Uiminen on ihanaa. Ja Tuiranrannassa se on paljon virkistävämpää ja helpompaa kuin Nallikarissa, jossa vesi jo liki kiehuu (ainakin eilen siellä käydessäni pyöräilemässä ja kahlailemassa) ja on kahlattava todella pitkälle ennen kuin on tarpeeksi syvää.

 

2 Comments

  1. Kesä 2003 oli hikinen. Pääsin keväällä ylioppilaaksi, vietin kesää lapsenlikkana Helsingissä ja hikoilin tanssilavoilla – kohtaloikkain seurauksin 2008 oli surkea kesä, silloin paahdoin graduni valmiiksi eikä harmittanut istua sisällä. 2013 ja 2014 olivat lämpimiä kesiä. 2013 esikoinen oli vauva ja nautin täysin siemauksin vapaudesta ja kesäelämästä. 2014 elokuussa syntyi kummityttömme ja äitinsä hikoili koko heinäkuun ison mahansa kanssa. Tämmöisiä merkkipaaluja on jäänyt minun mieleen

    1. Meillä siis molempien muistoissa kesä 2003 hikinen, Minä muistan siitä kun käytin ison ”virallisesta” lomastanikin väitöskirjan viimeisten lukujen kirjoittamiseen.

      Lapsen vaiheiden kauttahan näitäkin asioita usein muistetaan.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.