”Miltä nyt tuntuu?”

Uskottavahan se on, kun kerran oikein lehdessä lukee!

Paikallisessa seurakuntien yhteisessä aviisissa, Rauhantervehdyksessä on ihan koko sivun juttu asiasta.

Enpä olisi kuukausi sitten kirkon kuvausreissulta palattuani uskonut, … Muokkailujen jälkeen kuva sitten kuitenkin vastasi kisassa olleeseen haasteeseen. Wuhuu!

Miltä nyt tuntuu? 

Kyllähän tämmöinen tuo intoa ja luottamusta omaan kuvaamiseen ihan mahdottoman paljon. Nyt voin sitten laittaa Muistikuvia*-yritykseni mainoksiin ”palkittu valokuvaaja”! Hih! Kuulostaahan eri vakuuttavalta kuin ”melkein kaikki valokuvauksen näyttötutkinnot läpisaanut”.

Se, että kilpailussa oli aika paljon osallistujia, myös oikeasti ammattilaisia, ja tuomaristossa oli mm. oululainen arkkitehtuurin kuvaaja n:o 1 = Ilpo Okkonen ja että silti voitin, tuntuu erityisen hyvälle. Ja vielä kun muistaa, millainen oli VAT-koulutuksessa ensimmäisen etätehtävän (”Kuvaa kirkko”) palaute! Tällä kertaa minun kuvani tarina upposi, Torniossa ei niinkään! 😀 Ehkäpä tässä välissä on tapahtunut jotain oppimistakin.

Eikä pääpalkinto ole mikään ihan vaatimaton tyyliin ”viiri-ja-kunniakirja, ole-hyvä”, vaan 200 euron lahjakortti Digitarvikkeeseen! Kilpailun palkintojen jako on sunnuntaina kirkonmenojen jälkeen Oulujoen pappilassa, mutta – voi itkujen itku – minä en sinne pääse. Olisin niin halunnut. Minä kun en juuri koskaan ole elämässäni mitään voittanut, niin nyt olisin sitten saanut ainakin kuvaannollisesti nousta podiumin korkeimmalle korokkeelle. Mutta kaikkea ei voi saada. Lupasivat lähettää lahjakortin postissa.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. sija Reija Satokangas: Sua kohti
”Kuvassa on kirkon kaunein osa, pääty, jossa on ympyräikkuna. Kuvassa on kaunis sommittelu ja hyvä valo, sen graafisuus puhuttelee. Kuvassa on valoa, ja se kertoo tarinaa. Portaista näkee, että niistä on kulkenut monta kulkijaa. Kirkkoa ympäröivät puut joka puolelta, mutta tässä kuvassa ne eivät ole kirkon edessä, vaan kehystävät kuvaa.”

14 kommenttia artikkeliin ””Miltä nyt tuntuu?””

 1. Onneksi olkoon Reija, loistosuoritus! Sikäli jännä juttu, että isäukko soitteli minulle jossain vaiheessa kilpailun julkaisun jälkeen ja kehotti osallistumaan. Sanoin, että kirkon kuvaaminen on kyllä asialistallani, mutta minusta Oulujoen kirkko on kuvattava Joulun aikaan sinisenä hetkenä, jolloin ympäröivät puut ovat lumen peitossa ja mahdollisesti vielä lumen leijuessa taivaalta. Sitä odotellessa . . .

  Vastaa
  • Torilla tavataan! 😉 No ei, mutta kiitos paljon onnittelusta! Hyvilläni olen.

   Olisit lähtenyt kuvaamaan… tai ehkä parempi ettet lähtenyt, joku sumukuvasi olisi voinut viedä minulta voiton. No kun sen joulukorttikuvan saat otetuksi, niin lähetäppä minulle. Sehän olisi mukava julkaista täällä Temmatussakin, vakilukijat ovat kommenttejasi paljon nähneet, olisi korkea aika nähdä joku kuvasikin.

   Sitä odotellessa.

   Vastaa
 2. Valitettavasti nämä minun hienot kuvaussuunnitelmat jäävät aina silloin tällöin (sinänsä hienon) suunnitelman asteelle. Eihän tämäkään ole enää kuin toteutusta vailla!

  Vastaa
 3. Hienoa! Onnittelut! Varmasti olisit ennenkin voittanut, jos olisit osallistunut 🙂 Kuva on upeasti käsitelty ja todellakin virren sanat osuvat. Hyvä sinä!

  Vastaa
 4. Kiitos,kiitos.En olisi osannut vielä viime vuonna tuollaista kuvankäsittelyä. Perspektiivinsuoristukset, lyhtypylväänpoistot, ”taivaanaukaiseminen” etc.Mutta olen kyllä iloinen voitosta. Ja innostaa osallistumaan toistekin.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.