Kesäkuvakisan 2017 tulosten julkistus!

Kesäkuvakisa 2017 on nyt päätöksessä. On aika kertoa oikeat vastaukset, suorittaa arvonta osallistujien kesken ja julistaa ja palkita kaksi parhaiten vastannutta.

Ensin vastauskuvat. Kuvatekstit ovat ne täysin oikeat vastaukset, jotka voittaja lähetti.

Martinniemen sahan jäännös. Voimalaitos ja piippu. Martinniemi, Haukipudas, Oulu.

  

Retikkapelto Tyrnävällä.

Soson rautatieseisakkeella tapahtui vuonna 1953 pitkänperjantain iltana surmatyö. Väinö Kilpiäinen surmasi vasaralla neljä ihmistä ryöstön yhteydessä. Soso sijaitsee Muhoksella noin neljän kilometrin päässä Muhoksen keskustasta ja noin 30 kilometrin päässä Oulusta. Soson seisake on lakkautettu 1980-luvulla.

Koitelinkoski on Kiiminkijoella

Tyrnävän myllykirjasto (Se on samassa pihapiirissä viimeissä kuvassa olevan Pömilä-ravintolan kanssa. Ehdottomasti kannattaa käydä. Molemmissa.)

Terttu Jurvakaisen taidegalleria. Sijaitsee Muhoksella Nykäläntie 18.

Sijaitsee Kellossa, Haukiputaan Kellossa, Oulussa. Liikenneympyrän luona.

Ruuhi. Yhdestä puusta veistetty, puunrungosta koverrettu vene/ kanootti. Käytetty jo kivikaudella. Kaukalomainen, tasapohjainen vene.

Haukiputaan kirkon vaivaisukko. Pohjoisin vaivaisukoista. Haukiputaan kirkko sijaitsee Kiiminkijoen rantatöyräällä Haukiputaalla, (nyk. Oulussa). Haukiputaan kirkko on kuuluisa kirkkomaalauksista, jotka ovat Mikael Toppeliuksen maalaamia, niitä on n. 40. Kuuluisa on esim. viimeinen tuomio maalaus.

Vesaisen patsas, Ylikiimingissä, Vesalan kylässä, (kuuluu Ouluun). Patsas esittää Pekka Vesaista, talonpoikaa joka teki sissiretkiä Vienan Karjalaan. Oskari Jauhiainen on   veistänyt patsaan.

Kivikautinen rivitaloasumus Kierikissä Yli-Iissä.

Ravintola Pömilä sijaitsee Tyrnävän keskustassa. Jo 1900-luvun alkupuolella Pömilä toimi Tyrnävän meijerialueella paikallisten isäntien taukopaikkana ja osuusmeijerin kahvilana, jossa ”pömistiin”, vaihdettiin kuulumisia, rupateltiin. Nykyinen nimi on siis saanut juurensa sieltä.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Maksimipistemäärä oli 19, eikä kahdeksantoista, kuten kilpailua laatiessani kirjoitin.

Sitä paitsi unohdin laittaa yhden kuvan. Tämän. Mikä ja missä?

No kuva ei ollut kilpailussa, joten pisteitä oli mahdollista saada 19 + mahdolliset kaksi lisäpistettä, jollet ole koskaan asunut tai edes käynyt Pohjois-Suomessa. Kaikkia osallistujia en tunne, enkä tiedä kotipaikkojaan ja Satu oli ainoa, joka mainitsi lisäpisteet ansaitsevansa.

Sitten kilpailun laatija, siis minä ihan itse, olen taas osoittanut oman tietämättömyyteni: kakkoskysymyksen peltoja Tyrnävällä kuvaillesani kyllä ajattelin, että ”aika myöhään potut kukkii ja mikähän lajike noin pitkän varren oikein tekee?” Ihan yksioikoisesti ajattelin, että Tyrnävän pelloissahan ei voi olla muuta kuin pottua. Siitähän se Tyrnävä on kuuluisa. Ja tällä ajatuksella kysymyksen laadin. Huoh! Ja anteeksi.

Kunnes sitten muutamissa vastauksissa lukikin, että ”retikkaa”. Ja niihän siinä on! Mutta ei Tyrnävä mistään retikan kasvatuksesta ole kuuluisa! Jouduinpa sitten miettimään, miten tämän kysymyksen vastaukset pisteytän, jätänkö kokonaan pois laskuista vai miten? Ja kun ehdottomasti haluan olla oikeudenmukainen.

Kun kuitenkin monella oli huonosta kysymyksestä huolimatta oikea vastaus eli retikkapelto Tyrnävällä, niin olen sitten ottanut sen mukaan. Ja kun voittajat piti sitten joka tapauksessa arpoa: täydet pisteet sai kolme osallistujaa ja sitten kaikki muut melkein täydet. Ihan selvästi kisa oli turhan helppo, kuten vähän aprikoinkin. Mutta odottakaahan ensi kesänä: järjestäjä on huolellisempi ja kohteet vaikeampia. 😀

Palkintojahan on kaksi, ja niistä voittaja saa ensin valita haluamansa, ja toiseksi eniten pisteitä saanut saa jäljelle jääneen. Jos pistemäärät ovat tasan suoritamme arvonnan.

1) Lahjakortti (20 €) Digitarvike-liikkeeseen tai Pentikille
2) Pullo kuohuviiiniä

Ja huom. kaikkien osallistuneiden kesken arvon Vuorotellen-kirjani. 

Tässä pistetaulukko, josta näkee, että maksimipisteet saivat kolme kilpailijaa!

Kaikki vastaukset olivat täysin oikein Koivulla, Maisalla ja Sinikalla! Palkintoja oli vain kaksi, joten oli suoritettava vielä arvonta näiden kolmen kesken. Apsu ei tänään valitettavasti ole ollut käymässä, joten arvonta oli suoritettava ilman juhlavia menoja.

Voittaja on Sinikka! joka saa valita lahjakorteista toisen tai kuohuviinin. Toinen arpa oli Koivun, joten hän saa sitten sen, mitä Sinikalta jää: joko lahjakortin tai kuohuvaa!

 (EDIT 12.9. puolelta päivin: Katsokaapas kommenteista keskustelu! Sinikka on edelleen voittaja, mutta toiseksi nousikin MAISA!!!) 

Ja sitten arvonta kaikkien 11 osallistujan kesken! Ja Vuorotellen-kirja lähtee Seija A:lle heti kun ilmoitat osoitteesi. Samoin Sinikka, ilmoitatko osoitteesi ja sen, minkä palkinnon valitset.

Onnittelut voittajille, ja lämmin kiitos kaikille osallistuneille! Ja vielä sori huolimattomuuksista.

Seuraava kilpailu täällä Tuulestatemmatussa on (viimeistään) vuoden vaihteen jälkeen, jolloin vietetään blogin 10-vuotissynttäreitä.

 

12 kommenttia artikkeliin ”Kesäkuvakisan 2017 tulosten julkistus!”

 1. KÄÄK! Minä porukan peränpitäjä. No, jonkunhan sekin paikka on otettava. Omaksi puolustuksekseni/ tyhmyydekseni katson sen, että ainoa paikka, jossa turvauduin netin kaikkitietävään voimaan, oli tuo kirjastokysymys. Muut vastaukseni annoin perstuntumalla, ja näinhän siinä sitten kävi . .

  Vastaa
  • Jarin, eihän se voitto, vaan osallistuminen!

   Googlettamatta tulos vallan hyvä, ja osoittaa paikallistuntemusta paljonkin.

   Vastaa
 2. Jos Tyrnävän valkokukkainen pelto ON retikkaa, vastaukseni tähän tehtävään on väärä. Kirjoitin nimittäin: valkokukkainen RAPSI. Taidan pudota palkinnoilta!

  Vastaa
 3. Oi, ei! MInäpä ryhdyn ottamaan selvää… palaan asiaan. Kiitos rehdistä pelistä, Koivu! Katsotaan miten tässä palkintojenjaossa nyt käy.

  Vastaa
 4. Olin nähnyt samanlaisen ristikukkaispellon Oulunsalossa, enkä tiennyt ’vad är det fråga om’. Keskustelin ystävien kanssa asiasta. Hekään eivät tienneet. Netissä oli kuva pellosta jossa kasvoi valkokukkaista rapsia; ’ei houkuttele rapsikuoriaisia’. Rapsi ja Tyrnävä oli kyllä outo yhdistelmä, mutta: kirjoitin minkä kirjoitin.

  Vastaa
 5. Soitin aamulla Tyrnävän kuntaan, eivät tienneet. Sieltä ohjasivat kunnan hortonomille, ei hänkään tiennyt. Keksin laittaa Tyrnävän 4H-yhdistyksen FB-sivulle https://fi-fi.facebook.com/Tyrnavan4H/ kyselyn, ja sieltähän se vastaus tuli. Öljyretikkaa.

  Minun töpeksintäni ja Koivun rehellisyyden jälkeen Maisa on siis toinen voittaja!! Toinen kerta kesäkisakilpailun podiumilla, eikö vain? Koivullakin on muistaakseni ennestää yksi voitto?

  Tästä häslingistä huolimatta aion järjestää revanssimahdollisuuksia.

  Vastaa
 6. Wau! Kiitos! Joo, toista kertaa voittajien joukossa. Edellinen taisi olla silloin, kun kysymykset liittyivät Kainuuseen. Johon mulla ei ole kovinkaan kummoisia yhteyksiä, kunhan tuurilla pärjäsin
  Tämä retikka oli kyllä myös aikamoinen sattuma: kuten Reijalle vastausviestissäni kerroin, eräs tyrnäväläinen fb-ystäväni laittoi sivuilleen joitakin viikkoja sitten kuvan, jossa retikka kasvoi ja kukki silmänkantamattomiin jatkuvalla pellolla. Siitä tunnistin kasvin Reijan kuvissa. Ja jos olen oikein ymmärtänyt, niin retikka ja peruna – josta siis Tyrnävä ON kuuluisa! – liittyvät sillä tavalla yhteen, että retikkaa käytetään perunatiloilla viljelykierrossa tuhoamaan peruna-ankeroista. Ja retikan viljely ja EU:n ympäristötuki… enpä jatka enempää, kun menee hurjasti yli osaamisalueen

  Vastaa
 7. Jorma Uotista siteeratakseni: Ei huano! Jokin silkka arvauskin taisi mennä oikein, ja kyllä netin parissa saa viettää aika monta tuntia, jos aikoo jotain saada oikeasti oikein.

  Kiva kisa – seuraavia odotellessa! 🙂

  Vastaa
  • Satu, ei todellakaan huano! Henk. koht. kokemusta reitin varrelta ei yhtään, joten kaikki tieto haettu googlettamalla, niin erinomaista työskentelyä.

   Sinä oletkin yksi niistä muutamasta jotka ovat osallistuneet kaikkiin kesäkisoihin. Kyllä ensi kesänäkin kisa tulee!

   Vastaa
 8. Osallistun vain tämän kuvan tunnistamiseen. Iin pappilahan se kuvassa on. Näkyy hyvin meidän keittiön ikkunasta ja taidepuisto on tavallinen koiranulkoilutusreittimme.

  Vastaa
  • Hienoa, että joku tunnisti, ja ihan oikein: Iin pappila, Kauppilahan, se siinä. Hienolla paikka asut kun tuohon on näkymä!

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.