Kesäkuvaretkeltä palattua

Kesäkuvakisa.

Siinä rajoilla ollaan, voidaanko enää puhua KESÄkuvakisasta, mutta katson, että voin ihan hyvin niin tehdä. Tänään aamulla hyvän sään ja valmiiksi suunnitellun reitin myötä lähdin aamukahdeksalta huurruuttelemaan.

Kesäkeli vaihtui iltapäivällä hyvin syksyiseksi ja sateiseksi, ja kun hieman nuivasti kurkkua vaivannut karheus ja palelu enteilevät alkavaa flunssaa, jäi reissuni tavallista lyhyemmäksi. Semminkin kun kuvausinto oli jotenkin hävöksissä.

Näistä huolimatta auton mittariin kertyi 238 km, aikaa kului reilut seitsemän tuntia, Polar Looppiinkin tuli liki se 10 000 askelta, otin (vain!) 189 kuvaa, ehdin välttää yhden porokolarin, näin yhden peuran, tulin ajaneeksi yhden hiiren yli ja löysin paljon uusia tienpätkiä.

Ihmettelin todella kauniita pihapiirejä vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Oulusta, kauniiksi hoidettuja pihoja ja huolella huollettuja kauniita maalais- ja rintamiestaloja, vapaa-ajanasuntoja ja mökkejä. Ihania paikkoja vesien äärellä. Yhdessä museossa tapasin entisen opiskelijani, yhdessä kyläapteekissa toisen. Olin iloinen kun tervehtivät ja tulivat juttelemaan, kertomaan opinnoistaan.

Mitä nuo pellolla oleva kukat on? – Niitä oli monta pellollista. En ole koskaan ennen nähnyt tuollaisia peltoja. Tosin ei minulla kovin usein ole ollut tapana ajella elokuun lopussa pitkin Pohjanmaan maaseutua.

Kuten edellisinäkin kesinä (2012, 2013, 2014, 2015, viime kesä jäi väliin) kiertelin museoissa, kotiseutunähtävyyksillä, luonnonkauniila paikoilla, pikkukylien raiteilla, kirkoissa.

Kävin syömässä yhden lähikunnan pizzeriassa, ja vaikka iso pizza salaatteineen, juomineen ja kahveineen maksoi vain kahdeksan euroa, en mene sinne uudelleen, enkä ottanut sitä puolikasta jäljelle jäänyttä mukaani. Niinpä iltapäivän lopulla jaksoin hyvin yhdessä toisessa pitäjässä käydä viehättävässä kahvilassa jossa muumimukillinen kahvia ja maukas raparperipiirakan pala maksoivat yhteensä 2,50 euroa. Ei ole maalla kallista.

Nyt alan valita muokata kuvia, lepäämään flunssanalkua pois ja huomenna sitten julkistan kilpailun. Josta taitaa tulla aika helppo. Ainakin oululaisille, mutta muille tulee taas hyvityspisteitä… ja palkintokin, ainakin yksi, on luvassa.

Mutta siis huomiseen!

Kesäkuvakisa 2015

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.