Turistina Oulussa

Suljettujen verhojen takana on tänään käyty neuvotteluja. … 😀

Kuten suuren maailman tapaan kuuluu, neuvotteluissa oli alkoholilla osuuteensa, mikä oli ehkä yksi syy siihen, että asianosaisten kanssa pääsimme nopeasti kaikkia osapuolia tyydyttävään tulokseen ja saatoimme Pehtoorin kanssa jatkaa matkaa kohti kaupunkia. (Oikeasti: tapasimme ystävät Tähtitornin kahvilassa.)

Viileä ilta (+8 C) ei innostanut pitkään kävelylenkkiin, vaikka koetimme uskotella olevamme lomamaisemissa. Tämän viikon ”Turistina kotikaupungissa Oulussa” -teemaa jatkoimme ja piipahdimme vielä keskustan Cafe Torilla (Antell) katselemassa tarkemmin, mitä Tähtitornin kirjakahvilan hyllyistä oli tarttunut mukaan…

Aamupäivä oli kulunut urheilusuoritusten parissa (Pehtoorilla) ja 38 420 kuvakatalogin ja säätöjen metsästyksessä (minulla) …

Lounas sujui ”sukulounaalla”: toteutettiin äidin toive synttäreiden vietosta Nallikarissa. Meri oli hyytävän kylmän näköinen, promenadilla ei juuri ketään, biitsillä ei ketään, ja ravintolassakin kovin hiljaista, mikä oli ehkä vain hyvä. Saimme rauhassa lounaan nauttia.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ps. Ehkäpä muistatte kun viime syksynä kerroin olleeni parin opiskelijani haastateltavana. ”Pojat” tekivät radiodokumenttia… Se on saanut nimekseen Tulevaisuuden historia. Neliosaisen sarjan ensimmäinen osa tuli eilen radiosta, ja se on nyt kuunneltavissa Yle Areenassa. Jo haastattelussa (toki jo paljon aiemminkin) tajusin, että sukupolvet ovat vaihtuneet, maailmankuva on muuttunut, tulevaisuus on eri sen jälkeen kun omat opiskelijani ovat aikuistuneet… jos tulevaisuutta verrataan siihen, mitä se meille 50-luvulla syntyneille oli, on se ihan eri meidän lapsillemme.

Projektin promoottori on Matti Johannes Koivu, jonka moni teistä tietänee musiikin kautta. Hän on tehnyt muutamia kauniita balladeja, akustisella kitaralla itseään säestäen. Hän on siis tämän dokkariprojektin ääni ja ykköstoteuttaja. … Minun osuuteni tässä eka jaksossa on suunnilleen 9.00 – 15.00 minuutin kohdalla. Hesarin arvostelussa esitettiin kriittinen kysymys, miksi haastateltujen (meitä oli yhteensä aika paljon!) omaa ääntä ei päästetä kuuluville? – En ole ollenkaan pahoillani, että Matti Johannes on itse sanomiseni muokannut ja ääneen lausunut.

KLIKS:   http://areena.yle.fi/1-4136775 

Ja tässä yksi parhaista lauluistaan… Biisin sanat ja video liikkuu oikeastaan samoissa sielunmaisemissa kuin koko tuo dokkari… 😀

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.