Sushi-päivällinen eikä muuta

Juniori lupasi tuoda samppanjan (Palmer @ Co 2008), Pehtoori hakea sushia, minä tehdä jälkkkärin ja Miniä tulla töistä suoraan ja Apsu oli tietysti oma valloittava itsensä ilman mitään paineita osallistuessaan lauantai-iltapäivän päivälliseen.

Kyllähän meidän elämänmenoon vaikuttaa nämä lasten tekemiset, elämiset, – nyt kun Miniä on taas säännöllisesti epäsäännöllisessä vuorotyössä, eletään mekin vähän hänen työvuorolistojensa mukaan. Perinteinen yhteinen sunnuntaisapuska olikin siis tänään.

Ja se oli Pehtoori, joka ehdotti sushia. Hanko Sushista haki pari isoa paketillista …

Jälkkäritoiveena oli ollut ”jotain tosi herkkua”, – nuoret kun aloittavat maanantaina taas jonkun herkkulakon. Perinteisestihän tähän aikaan vuodesta on (katolisessa maailmassa) laskeuduttu paastoon, ja sitä ennen rasvaiset blinit ovat olleet mitä oivallisin ruoka. Kun alkuruokana oli misokeittoa ja pääruokana sushia oli rasvaiseksi jälkiruoaksi hyvä tehdä, ei blinejä vaan Crepes Suzette (niilläkin on historiansa, ja reseptikin tuon linkin takana). Siis appelsiiniräiskäleitä pitkästä aikaa. …

Lettuja joissa sisällä appelsiinivoita Cointreau-liköörillä ja vielä liekitys konjakilla ja oheen vielä appelsiinimaustettua kermavaahtoa. Joten ei mitään rajaa kalorien määrällä. Ja kyllähän vieläkin on kylläinen ja erinomaisen hyvin syönyt olo.

Enkä minä sitten ole tänään muuta saanutkaan aikaiseksi, en juuri muuta tehnyt. Yhdet lentoliput sentään tilasin. Muutaman studiokuvan olen ottanut, siinä kaikki. Aina ei jaksa, aina ei tarvi.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.