Talven tulo

talvi-tulee

Sieltä se tulee. Talvi siis. Kalenteri kertoo sen tulosta enemmän kuin näkymä ulkona. Siksi kuvailin meidän Talvea kotistudiossa tänään. Ulkona on pimeää, – räntä- ja tihkusateen vaihdellessa päivän ja illan eri aikoina.

Lenkistä ei puhettakaan. Ei mitään mielenkiintoa lähteä ulos, ja kun vielä saatiin Apsu hoitolaiseksi iltapäivällä, niin oli paljon parempaa tekemistä kuin marraskuisen maiseman katselu.

Kauniita maisemia kyllä ilta katseltiin Pehtoorin kanssa. Käytiin Tietomaassa, jossa oli Pohjoisen Luontokuvaajien (POLKU) järjestämä vuoden Luontokuva-tapahtuma. Siellä esiteltiin tuomarikommentein tämän vuoden palkitut luontokuvat. Lisäksi paikalla oli Markus Varesvuo, jonka kuviin kävimme nuorenparin kanssa tutustumassa Siidassa olleessa näyttelyssä toissa pääsiäisenä, ja sen jälkeen olen Facessa seuraillut, ihaillut ja tykkäillyt Varesvuon ja Canonin jälkeä. Tänään saatiin kuulla, miten ja missä hän on kuviaan ottanut. Ihan järjettömän hienoa otoksia. Ja sitten Oulun seudun kuviaan esitteli Petri Puurunen, jonka komeita maisemakuvia on Oulu tutuksi -ryhmässä FB:ssä tullut katseltua. Ja hän järjestää yökuvauskursseja koulukaverini (Thomaksen) kanssa.

Satunnaisina hetkinä tuntui, etten enää halua kuvata, koska koskaan en saa kelvollisia otoksia aikaiseksi, mutta toisaalta ammattilaisten kuvien katselu sai taas innostumaan, ”minäkin haluan ottaa noin hienoja”. Siis kuvaus jatkuu. Ja täällä blogissakin se näkyy taas kahdellakin tavalla.

talvi-tulee-2Talven kuva jo kertoo että olen hiljalleen siirtymässä siihen tosiasiaan, että joulu lähenee, ja kyllä, kyllä minä tänne aion taas joulukalenterin avata. Olen vähän ajatellut, että sillä voisi tänä vuonna olla jopa teema, mutta katsotaanpas sitä sitten kuukauden päästä.

Sitä ennen: marraskuun alkupuolen kuvahaasteena on ”talven tulo”  (1 – 3 kuvaa). Eikä tarvitse olla välttämättä mitään sää/luontokuvia. Voihan talventulo näkyä niin monin tavoin. Sinun tulkintasi? Kuvahaastesivu on sitä varten.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.