Nimpparina

1-28

Nimipäiväonnitteluja on tänään tullut tosi paljon. Se on mukavaa, tietysti. Vähän hämmentävääkin.

Paljon ketään en ole tavannut tänään, koneella olen ollut ja kameran kanssa ulkona liikkumassa; ne on oikeastaan ainoat aktiviteetit tänään. Onnitteluja on siis tullut monina whatappeina, yksi tekstari, yksi välitetty tekstari ja yksi puhelu, sähköpostejakin. Ja sitten sellainen, että Facessa on ollut onnitteluja. Olen jo jokunen vuosi sitten piilottanut FB:ssa syntymäpäiväni, joten niitä onnitteluja ei siellä juuri tule, mutta nimppariahan ei paljon piilotella.

1-27

Meillä on kyllä aina nimipäiviä edes vähän vietetty; yleensä tavallista parempana ruokana, kirjapaketteina. Kotikotona meillä oli usein simppeliä kermakakkua jälkkäriksi, jos oli jonkun nimpparit. Meillähän ne kaikki alkoivat ärrällä, ja äidin ja systerin nimppari on samana päivänä. Eikä meillä kenelläkään ihan yleisimpiä nimiä ole.

Nimipäiväthän ovat oikeastaan syntymäpäiviä tärkeämpiä juhlia, jos ajatellaan maailmanhistoriallisesti, tai varsinkin jos ajatellaan eurosentrisesti. Onhan pyhimyskalenteri sidoksissa nimipäiviin ja sitä kautta moniin vuotuisjuhliin. Olipa autonomisessa Suomessa 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun kansakoululaisilla vapaapäivä aina kun oli jonkun tsaariperheenjäsenen nimipäivä.

1-26

6 kommenttia artikkeliin ”Nimpparina”

 1. Myöhästyneet onnittelut täältäkin melkein nimikaimalle. Ei ole tosiaan nykyään yleisimpiä nimiä meillä, toisin oli ennen. Minunkin luokallani kansakoulun ekoilla luokilla oli kolme Reijoa, tosin oppikoulussa sitten ei enää yhtään. Sitten työmaalla meitä oli parhaimmillaan samassa lounaspöydässä viisi Reijoa, nyt siellä taitaa olla enää kaksi kun muut ovat eläköityneet. Sentään oman vakanssini peri toinen Reijo!

  Vastaa
 2. Käväisit tänään ajatuksissani kun keräilin tavaroita ja kirjoittelin muistiin, mitä pitää muistaa ottaa mukaan, sillä olemme lähdössä Saariselälle su aamuyöllä. Pyykkiäkin piti pestä, sillä loppuviikon olen tiukasti koulutuksessa ja töissä. Hienoja muuten taas tämän postauksen kuvat! Niin ja: Myöhästyneet onnittelut!

  Vastaa
 3. Anneli, kiitos onnitteluista ja kuvakommentista. 😉

  Voi, nauttikaapa Saariselällä. Sinullehan siellä onkin jo paljon tuttuja paikkoja, kun tätä Temmattua olet Lapin reissuillakin seuraillut. Toivottavasti sää suosii.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.