Vierasvara

Onko teillä kotona vierasvaraa? Pullaa pakkasessa, piirakkpohjia valmiina, samppanjaa kylmässä, keksejä ja suklaata jemmassa siltä varalta, että tulee yllätysvieraita tai että itse yhtäkkiä päätätte kutsua ystäviä käymään?

Minulla oli. Oli ennen, ei ole enää. Ennen oli aina muutama suolaisen ja/tai makean piirakan palanen, jäänyt jostain kesteistä, pakkasessa. Pieniä lihapullia, erikoisjätskiä, usein pullaakin. Tuulihattuja siltä varalta että äkkiä voi täyttää niistä kivoja suolaisia tai makeita tarjottavia. Limpparia ja kuohuvaa valmiina kylmässä.

1-15

Jossain vaiheessa lopetin vierasvarat. Jossain vaiheessa liu´uin siihen, että olemme vieraanvaraisia, mutta että meillä ei ole pakkasessa ja kaappien perukoilla jotain enemmin tai myöhemmin vanhentuvaa vierasvaraa. Tai sitten niin, että niitä piirakoita ja pullia tulee syötyä itse, vaikkei ne kyllä saisi kuulua arkiseen ruokavalioon ainakaan minulla.

Ja eihän nykyään käy yllätysvieraita. Ainakaan meillä. Ei meillä ole tainnut käydä juuri koskaan. Mutta minulla on kyllä, ainakin ollut, tapana silloin tällöin esittää ex tempore -kutsuja. Mutta nekin yleensä siten, että meillä on ollut jotkut juhlat (kalaasit tai viinikerhon ilta, lakkiaiset tms.), joista on jäänyt safkaa, ja sitten olen kutsunut kavereita rääppiäisiin. Ja eksnaapurit olivat kyllä melkein säännönmukaisesti juhlien jälkeisenä päivänä meillä syömässä.

1-14

Tänään sitten, vaikka totisesti ruokajuhlaan ollaan valmistautumassa ja olisi ollut aika hieno ravintolakuvauskeikkakin, josta olin jo kieltäytynyt, keksinkin, että nyt on aika lunastaa lupaukseni tarjota lasillinen samppanjaa yhdelle henkilölle. Lupasi puolisonsa kanssa tulla. Ja minä en luvannutkaan muuta kuin samppanjaa ja mansikoita. MUTTA, kyllähän sitten tuli mieleen, että voi jukra, kun olisi jotain vierasvaraa, vaikka niitä tuulihattuja pakkasessa. Ei ollut.

1-13

Niinpä sitten, kun palasin kulmien ja ripsien värjäyksestä iltapäivällä, oli pyörähdettävä Lidlin kautta. Cocktail-paloja tai ehkä paremminkin ”pientä iltapalaa” sitten pikaisesti väsäsin. Mieluusti olisin vieraanvaraisuuttani tarjonnut jotain oikeasti omatekemää, muutakin kuin pieniä palasia… Varsinkin kun olivat ensikertalaisia meillä. .. Oli sentään Limoncelloa jälkkäriksi.

Mutta silti, en taida sittenkään enää palata vierasvarojen jemmaamiseen kaappeihin.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Niin ja huomenna sitten tämä! Ja paljon muuta.

Avajaisseminaari_Vuotuisjuhlat 19_8_2016_mainos

2 kommenttia artikkeliin ”Vierasvara”

  1. Jotenkin tuonne takaraivoon on iskostunut, että pakastimessa täytyy olla aina jotain, mitä tarjota, jos vieraita tulee. Eipä noita yllätysvieraita kyllä kovin usein käy, mutta joskus on kiva, kun voi ennakoiduille vieraillekin nostaa tarjottavat vaan suoraan pakkasesta pöytään. NIin kuin esim tänä kesänä aika monta kertaa 😉

    Vastaa
    • Muistelenpa, Katri, että juurikin tuo elämäntilanne, jossa pakastimessa minullakin oli aina jotaina tarjottavia. Helpottaa kummasti elämää…

      Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.