Erilainen itsenäisyyspäivä

Summuntain koulupäivän jälkeen ajelin Torniosta Rovaniemelle, jonne Pehtoori oli tullut bussin kyydillä. Siitä sitten jatkoimme ihan kimppakyydillä kohti Hangasojaa. Jo Rovaniemellä lunta, ja pimeää. Joulupukin postikonttorissa piipahdimme, – paljon oli ulkomaisia turisteja Napapiirillä. Ja kyllä siellä kelpasikin olla: kaunista oli, paljon putiikkeja, liikkeitä, hienosti rakennettu uusi pulkkamäki, poroja, monta kahvilaa, ravintoloita, Santa Parkki ja sekä siellä että Pajakylässä joulupukki. Kaiken kruunasi pikkupakkanen. Oikein turistirysä. 😉 Mutta ihan hieno sellainen. Meillä ei kuitenkaan tarvetta jäädä sinne …

Itsenäisyyspäivän illassa ajeltiin Hangasojalle, jossa aurinko laski eilen  klo 12.20 ja nousee seuraavan kerran tammikuun seitsemäs klo 12.20.

On kaamos. Ja on kaunista. On parikymmentä senttiä lunta. On pimeää. On tähtitaivas.

Ja ehdimmepä mekin katsomaan linnan juhlia. Tai minä taidan juhlistaa itsenäisyyspäivän iltaa katsellen enemmän takkatulta kuin telkkaria.

Itsenäisyyspäivä_-4

Ja suoraan tästä päästään ensi viikon viikkohaasteen äärelle: tulevalla viikolla kuvaillaan tulta, lämpöä ja/tai kuumuutta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

6

Itsenäisyyspäivä_-2

5 kommenttia artikkeliin ”Erilainen itsenäisyyspäivä”

 1. Siellä sitä ollaan paalupaikalla, ehken ei tuon lämmön suhteen, mutta vuodenaika huomioon ottaen voisi kuvitella siellä olevan joulu(ku)iset olosuhteet.
  Mikäli siellä näkyy joulupukkia niin kertokaa, että kovasti kilttinä täällä on koetettu olla.

  Vastaa
 2. Paalupaikalla ollaan. Maailman toiseksi paras paikka. Ja nyt lämpö, säätila, vaikuttaa mitä parhaimmilta.

  Kai sinä olet kirjeen joulupukille kirjoittanut? 🙂 Objektiivi, uusi jalusta, koneeseen lisämuistia ja …. 😀 Sellaista tänään monella vattilaisella tuntui olevan listalla.

  Vastaa
 3. Tottakai kirje on kirjoitettu.
  Pelkkää näkemystä toivoin.
  Kalustoa on jo riittävästi, ei nuo kuvani sitä hankkimalla parane.

  Vastaa
 4. Onpa hieno toive Jarinilla! Näkemystä ja tarinoita kun saisimme kuviimme, eivät pienet tekniset puutteet haittaisi yhtään.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.