Valoa Oulu -festivaali on hyvä ulkoiluttaja

Valoa Oulu-6 – Kopio

Kyllä nyt kelpaa olla oululainen: Valoa Oulu -valofestivaali on täällä taas! Ja minä olen ollut kolme tuntia kaupungilla kuvailemassa. Kun on vähän luntakin, niin näytti oikein hienolta. Ja pitkästä aikaa tuli koetuksi taas, että kyllä siinä käy kaikenlaista jututtajaa kun on on jalustan, kameralaukun ja kamrean kanssa liikkeellä, tai siis keskittyneenä kuvailemaan. Oli malliksi tyrkyttäyviä humalaisia äijiä, japanilaisia turisteja, uteliaita pikkulapsia: ”Miksi nää otat kuvan tästä, etkä kato?” Aika hyvä kysymys muuten, kun kuvasin valoinstallaatiota, joka muuttaa Bergbomin aitan Aittatorilla kummitustaloksi.

Klikkaamalla kuvat suurenevat.

Valoa Oulu-3 – Kopio

Teatteri ja kirjasto vaihtoivat väriä, puut olivat sinisiä, Kiikelissä oli valaistuja robotteja ja vaikka mitä. Säästän kuvia toisiinkin postauksiin, sillä otoksia on tosi paljon. Pitää vähän muokkailla ja valita.

Valoa Oulu – Kopio

Valoa Oulu-2 – Kopio

Oulu-kuvista puheenollen; kalenteritilaukseni tuli tänään, ja ryhdyn tilanneille toimittelemaan pikimmiten.

Valoa Oulu-7 – Kopio

Monta installaatiota jäi vielä katsomatta. Toivottavasti on sateettomia iltoja vielä.

6 kommenttia artikkeliin ”Valoa Oulu -festivaali on hyvä ulkoiluttaja”

 1. Tämä valofestari on meiltä entisiltä oululaisilta vielä kokematta, harmi. Pitäisi joskus tähdätä vierailu ihan varta vasten tähän kohtaan vuotta.

  Vastaa
 2. Hei, pitkästä aikaa! On ollut vähän lennokasta menoa tässä menneinä päivinä enkä ole ehtinyt paljoa koneelle (kuin työasioissa). Nämä valot ja aiempina vuosina kuvaamasi, ovat herättäneet mielenkiintoni. Taas ne näyttävät niin hienoilta! Täällä Salossa oli taannoin, muutamia vuosia sitten, valistu erilaisia tunnettuja/ merkittäviä kohteita. Niitä pääsi ihailemaan opastetuilla kierroksilla tai ihan omin nokkineen. Olivat hyvin vaikuttavia!

  Vastaa
 3. Käväisin niinikään tuolla torinrannassa lauantai-iltana. Tosi hienojahan nuo valo-installaatiot on ja tuovat mukavasti piristystä tähän pimeään marraskuuhun.
  Tein muuten tuosta kummitustarinasta dia-esityksen siten, että kuvasin samoilta jalustansijoilta koko esityksen (en videona, koska kamerassani ei ominaisuutta ole) ja liitin sitten kuvat yhteen, sekä lisäsin hommaan vielä tuon esityksen äänimaailman. Ihan ok siitä tuli.

  Vastaa
 4. No hyvä, että edes välillä ehdit Tuulestatemmatun äärelle! 🙂 Ja näitä Valoa Oulu -kuvia on tulossa lähipäivinä lisää, joten kannattaa tovi istahtaa muinakin iltoina. Varsinkin jollei siellä Salossa nyt enää jatketa valojuhla-festivaalia kuten täällä Oulussa. Valoa marraskuuhun kuitenkin!

  Vastaa
 5. Jarin, sinä oletkin niin pro. 😉 Kuulostaa erinomaiselta tuo kummitustalo-diashowsi. Minä aloitin eilen tekemään diasarjaa teatterin valaistuksesta, mutta kesken on vielä. Eikä mitään musiikkia…

  Kyllä tämä kummasti pimeään marraskuuhun sopii. Menen ehkä tänään uudelleen: on tuo kuukin vielä täytenä, niin josko muutamia läksykuviakin onnistuin ottamaan.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.