Oulu-kuvakansioita penkoessa tuli eteen pari kuukauden takaista kuvaa, jotka on ollut tarkoitus laittaa tänne, ja kun tämän päivän lenkillä räntämöhkässä en Canonia mukana kantanut, niin laitanpa nuo kuvat tähän nyt.

Arkistojen kätköistä_

Se on kai jonkinlainen sulkusysteemi pienessä kanavassa, joka on kai joskus sotien välisellä ajalla tehty nykyisen Terva-Toppilan kartanon takapihalle ja on yhteydessä Toppilansalmeen Möljän kohdalla.

Arkistojen kätköistä_-2

Se, mikä tässä on kummallisinta, on, etten ennen ole tuota nähnyt. En, vaikka peruslenkkimaastoni on tuossa ihan vierssä: tuo Meri-Toppila Disc Golf Park – alue (vaaleanruskea liki ympyrä on se, minkä käyn useimmiten kiertämässä. Ja kuvien kanava on tuo alempi. Monta kertaa olen ihan läheltä kävellyt, ja pentuna noilla huuduilla käytiin pyörillä ajelemassa aika usein. Joka tapauksessa jännän näköinen se on.

kanava

Oulu-kuvien ja Laanilan historian lisäksi muutoinkin merkillinen retropäivä. Takaumia kaikenlaisia, ja ihan linjassa niiden kanssa on, että tein tänään lihapullia kuten joskus parikymmentä vuotta sitten usein oli tapana: tiedättehän: pussillinen ranskalaisen sipulikeiton aineksia ja vähän korppujauhoja turpoamaan kermaviiliin ja sitten sekaan 400 g jauhelihaa ja lopuksi yksi muna. Pyöritellään pulliksi, pistetään pellille leivinpaperin päälle ja sitten uuniin (200 C) vartiksi. Pehtori väitti oikein pitävänsä niistä. Minulle kyllä maistuu vaikka keftedesit tai Sopranosien pullat paremmin, mutta tänään nuo retro-pullat menivät.

Arkistojen kätköistä_-3

Illansuussa sitten pitkä tovi kuvaillen ”Heijastuksia”. Päädyin sisäkuvaan. 🙂

 

5 Comments

  1. Enpä tiennyt tuollaista Toppilassa olevan, vaikka siellä vuosia asuinkin. Onko keskimmäinen kuva otettu käsivaralta vai jalustalta?

  2. Kiitos Pasi hienovaraisesta huomautuksesta että kuva on epätarkka. 😉 On se. Käsivaralta tietysti. Ja jos olisi ollut huolellisempi, olisi ihan mahdollisuus saada teräväkin kuva.

    Mutta jännä paikka tuo.

  3. Hehe, ”putouksesta” päättelin, että olit käyttänyt pitkää valoitusaikaa, niin tuli vaan tuli vaan mieleen kysyä. 😉 Jalustallakinhan saa tuollaista pientä taiteellista epätarkkuutta aikaan, jos kuvanvakain on unohtunut päälle. 🙂

  4. Valokuvaaja Vesa Ranta on kuvannut tätä samaa paikkaa. Olen nähnyt kuvaa käytettävän ainakin levynkansissa (Sentenced). Se onkin varmaan yksi syy sille, miksi on tullut monesti vaelleltua tuonne iltalenkeillä. Ja tuo karu ranta-alue oli muutenkin ihan suosikkilenkkipaikkani silloin, kun asuin siinä lähistöllä. On uutta ja vanhaa rakennusta, komeaa ja rämää, kaikenmaailman ryteikköä ja polkua, romua ja tietenkin meri lähellä.

    Tulipa koti-ikävä! 🙂

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.