Lahden kapituliin

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, jos kotimaassa voi turisteilla erinomaisesti.

Tänään aamulenkki Linnanmäen, Stadikan ja Kaupungin puutarhan maisemissa. Usein Finnairin bussissa istuessa tulee puutarhan ohi ajellessa mietittyä ”tuolla pitäisi käydä”. Tänään käytiin.

Helsinki-2-6

Ruusujen aika. Niitä oli satoja!

Helsinki-18

Agapantukset viihtyvät Töölönlahden rannallakin.

Helsinki-6

Suomessa? – Kyllä keskellä hektistä perjantain aamupäivää liki Helsingin keskustassa.

Helsinki-2-5

Minullakin on kotona kaktuksia – sisällä ja ulkona noita mähkä?kasveja. Mutta ne eivät näytä tuolta. 🙁

Helsinki-5-4

Taverna, jossa kävimme maalikuussa. Kuin jostain Välimeren rannalta – ja on itseasiassa Kallion urheilukentän laidalla.

Tänään ei kuitenkaan sinne, vaan taas maiseman vaihto: ajelimme puolenpäivän jälkeen Lahteen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hyvin ehdin kuuntelemaan Conseiller Culinaire, opetusneuvos Martti Lehtisen oivallista, hauskaa, seminaariesitelmää ”Hyväntahtoisia neuvoja soosin keittäjille ja herkkusuille, jotka elävät syödäkseen.”

Lahdessa on siis paistinkääntäjien suurkapituli (meitä on nelisensataa) ja tämän teemana on Soossi. Siis menut ja koko tapahtuma on lähdetty tekemään ”kastike edellä”, mikä sitten näkyy kyllä esimerkiksi tämän illan Diner Amicalissakin.

Iltapäivän aikana on ehditty jo tavata monia tuttuja. Tämä on meille jo kahdeksas kapituli, joten ympäri Suomea paistinkääntäjistä on tuttuja tullut. Vielä kun Lahtea hellii helle (hotellin mittari näytti iltapäivällä + 29 C) niin juhlatunnelmaa vielä löytyy.

klikkaamalla suurenee.

Lahden kapituli

6 kommenttia artikkeliin ”Lahden kapituliin”

  1. No johan on kuljettu samoja polkuja: meikäläinen taiteiden yössä ja Suomenlinnassa! Puolen päivän aikaan yksi perheenjäsen lähti vielä Lahdesta Kuopioon hauskaa ruokajuhlaa!

    Vastaa
  2. No onpas tosiaan oltu samoilla seuduin. Ja vuosi sitten Kuopioassa, yhtä aikaa kauppatorin kahviossa. 😉 Lahdessa ei ole ketään ”blogista tuttuja” tai lukijoita joita olisi voinut tänään tavata. Keskenään vain tepastelimme aamupäivän.

    Vastaa
  3. Itse asiassa minä olisin ollut vielä perjantaina aamupäivällä Lahdessa. 🙂 Puolen päivän aikaan vasta lähdin ajelemaan Kuopioon.

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.