Jos huomenna ei tarvisikaan lähteä Ouluun, olisiko olo näin haikea? Jos eilen ei olisi ollut niin hieno ja hyvä päivä niin olisiko tänään ollut vähemmän ikävä hyvästellä ystäviä? Kaikki viisi ystäväpariskuntaa lähtivät; brunssin jälkeen Hangasojalla hiljeni. Koetin kestää sen kuin … kuin aikuinen.

Kahden hengen mökkisunnuntai kului nopeasti. Rantasaunassa ei käyty nopeasti. Purossa sen sijaan käytiin varsin vauhdilla: veden lämpötila + 4 C, joten ei sinne lillumaan jääty. 

Metsässä kävin vielä tarkastamassa puolukka- ja sienitilanteen: molempien aika jo ohi. Torvisienet (klikkaamalla kuvaa näet ne paremmin) kauniita.

torvisieni

2 Comments

  1. HR, Haikea Havainnoitsija!

    Ihailen taitoasi dokumentoida (myös) luontoäitimme ”ruohonjuuri”näkymiä. Kauniita ovat. Ja ERITTÄIN laajakatseisesti nähtynä myös sieniä: Fungi, Ascomycota, Lecanoromycetes, Lecanoromycetidae, Lecanorales, Cladoniaceae, Cladonia sp.

    Kuvassa on siis kauniita Cladonioita, torvijäkäliä, jotka kyllä luetaan sienten (Fungi) pääryhmään eli kuntaan kuuluviksi. Suosittelen kuitenkin jäkälä -nimen käyttöä sekaannusten välttämiseksi (vrt. mustatorvisieni, jonka rotissöörikin mieluusti keitoksi vääntäisi).

  2. Koivu hyvä, torvijäkälä minun pitikin kirjoittaa.. mutta toisaalta pidän itseäni aika laajakatseisena, joten se selittänee lipsahduksen torvisieniksi. 🙂

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.