Hieno aamu, vielä parempi päivä

Vein tyttären aamukoneelle, ja suoraan kentältä ajoin Papinjärvelle (lentokentän kupeessa). Tarkoitus oli kuvata auringonnousua (klo 6), mutta siitä tulikin hienon aamusumun kuvausretki.

Aamusumu Papinjärvellä_

Tämä yllä oleva bannerissakin oleva kuva (paina F5 jos Norjan vuoret eivät ole vaihtuneet aamusumuiseen järveen) on aamuisen kuvasadon parhaimmistoa.

Aamusumu Papinjärvellä_-4

Aamusumu Papinjärvellä_-3

Aamusumu Papinjärvellä_-5

Aamusumu Papinjärvellä_-6

Keinuhaamu

Näetkö keinuhaamun?

[kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla]

Aamupäivällä leivontaa apen huomisille ysikymppisille, ja iltapäivällä kävimme Saarelassa ystävien uutta, upeaa kesäkeittiötä katsomassa ja kahvittelemassa, kuulumiset vaihtamassa. Paitsi pöydän antimista ja hienosta pihasta nautimme myös auringosta, joka siis tänäänkin Oulussa on vastoin ukkosennusteita paistellut.

Ja illalla olen ommellut ! Pari tuntia ommellut! Ja jotta sellainen onnistuisi, täytyy olla hyvä moodi! Ja sellainen on ollut. Todellakin.

Poika oli tuossa päivällä piipahtamassa Tahvon kanssa, juteltiin ja Juniori pulputti ja räppäsi samalla puhelintaan ja sitten yhtäkkiä hiljeni tsadam!!!

Aamusumu Papinjärvellä_-7

Tämä on niin hieno juttu!! Isänsä jäljille lähtee poika opiskelemaan.

12 kommenttia artikkeliin ”Hieno aamu, vielä parempi päivä”

 1. No nyt on sellaisia kuvia, että oksat pois! Näistä on varppina Lepolandian majakan isäntä kateellinen 😉 Ja mahtava juttu, kun saitte lisää juhlimisen aiheita – onnea Juniorille opiskelupaikasta!

  Vastaa
 2. Juhlimistakin tuo opiskelupaikka tietty tarkoittaa, mutta vielä enemmän työtä. Helpottunut olen. 😉

  Kuvakommentteja odotellessa …

  Vastaa
 3. Nyt läsähti parasta Reijaa vähään aikaan, tuo blogin kanneksi valittu kuva on suorastaan maalauksellisen upea, hienoa! Tykkään paljon myös tuon viimeisen kuvan HDR-kikkailusta (onhan se?). Kannatti herätä ennen kukonlaulua.

  Vastaa
 4. Kiitos paljon, Pasi! Kyllä itselläkin (vihdoinkin) sellainen tunne, että opin vielä tuota uutta kameraa käyttämään… Pistin tuon bannerikuvan FB:n Oulu tutuksi -ryhmään ja nyt siellä on yli 300 tykkäystä. Taitaa olla ennätyksiä tuolla foorumilla ja minä olen tietty ihan mielissäni. 😉

  On se viimeinen HDR.

  Aamut on hyviä, ja auringonlaskut.

  Vastaa
 5. Pyrin nuorekkuuteen: WAU! Kuten Pasi jo totesi, ”…maalauksellisen upeaa…”

  Mieleen tulee oitis 1800-luvun toisen puoliskon romanttinen maalaustaide ja Werner Holmberg (”Maantie Hämeessä”, ”Syysaamu Ringerikessä”). Sumuharsoa, usvaa, yltiöromanttisen pehmeitä ääriviivoja.

  Minun oli jopa vaikea uskoa, että ollaan Papinjärvellä. Ja kuitenkin olen vieraillut alueella säännöllisesti vuodesta 1966 lähtien.

  Onnittelut Satokangas Jr:lle!

  Vastaa
 6. Koivu hyvä! Vertaus Holmbergiin tuntuu yltiö”joltakin”. Mutta olen iloinen siitä. Kiitos. Ja ”WAUsi” on nuorekas. 😉

  Jr:n opiskelupaikka on enemmän kuin sata hienoa kuvaa, se on niin hieno juttu. Välitän ja kiitän onnitteluista.

  Vastaa
 7. Onnittelut Juniorille! Siitä se tulevaisuus aukeaa, insinöörin ajattelua ei voita mikään, ei edes tekniikan tohtorin, niin omalaatuisia ovat, ettei humanisti voi kaikkea ymmärtää…

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.