Työmatkoilla

Työmatkoilla_

Tänään iltapäivällä kohti Raahea. Pehtoori lähti kuljettajaksi – meni samalla käymään sisarensa ja tämän miehen luona. Minulla siis mahdollisuus lueskella mennen tullen. Oltiin niin hyvissä ajoin, että ehdin piipahtaa Museonrannassa. Siellä oli markkinat. Aurinkoista, mutta kylmä. Meri hohkaa vielä kylmää. Reilun vartin ehdin kierrellä, – edes vähän raitista ilmaa haukata. Välitunti. 🙂

Vanha Raahe on kyllä miellyttävä, kuten muutkin Pohjanmaan rannikkokaupungit, puutalokaupungit. Ja nimenomaan sellaiset, joissa niitä puutaloja ei ole 1960- ja 1970-luvulla poltettu kuten Oulussa.

Työmatkoilla_-8

Työmatkoilla_-11

Luentoni oli Raahen Kauppa- ja porvarikoulun tiloissa.

Työmatkoilla_-10

Tuon komean päärakennuksen (1882) takana olevassa pikku auditoriossa sama setti kuin eilen Ylivieskassa. Alan osata sen jo. Kuusamoon ei varmaan tarvitse ottaa enää muistiinpanoja mukaan, pelkät slaidit riittävät. Aihe on kiinnostanut kuulijoita. Ja keskusteluakin on syntynyt. Kumma tunne että suurin osa kuulijoista on eläköityneitä opettajia, mutta mistäpä minä tiedän.

Eiliseltä reissulta Ylivieskasta vain yksi kuva: Siikajoessa jäät lähteneet ja vesi korkealla.

Työmatkoilla_-2

Kotimatkalla oli sitten pari kertaa pysähdyttävä.

Työmatkoilla_-3

Työmatkoilla_-5

Kurkipari pellolla huilaamassa. Klikkaamalla kuvat suuremmiksi voi jotain näistä kaukaa otetuista kuvista nähdä.

Työmatkoilla_-6

Työmatkoilla_-7

Oulaisten jälkeen… oliskohan tuo ollut Piipsjärven seutua. Joka tapauksessa tulvaa ja pajunkissoja. Nyt vasta. Eikä vielä edes aavistusta mistään vihreästä.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.