Muhoksella

Opetussuunnitelman uudistöitä ja vanhojen koulutusohjelmien lakkauttamista, tilastoja ja taulukoita, tutkintosaantojen ja opintojen sujuvoittamis -hankkeiden parissa pakertamista, ja sitten suoraan kohti Muhosta. Montakin hyvää syytä.

Kun oli Paistinkääntäjien tutustumisreissu Viskaalin tilalle ja teurastamoon ja lopuksi maistiaisille ja kauppaan, niin menimme hyvissä ajoin, että ehdimme käydä Pietan puodissa. Legendaarinen naisten vaatekauppa Muhoksen keskustassa. Monen olen kuullut puhuvan, monen kehuvan. Ennen en ole käynyt. Pidin enemmän kuin Pikku-Riikasta Limingassa. Ja löysinkin! Villatunikan töihin, kotimaisen, laadukkaan. Olen oikein tyytyväinen.

Sitten äkkiä Koivuun ja tähteen = Muhoksen kirjasto ja kulttuuritalo, jossa oli esillä  tuttumme huovutustöitä.

Muhos

Ja oli siellä kuva meistä tehdystä huovutustyöstä. 🙂

Sitten ajelimme vielä Muhoksen eteläosaan (Honkanen?), jossa asustaa Pehtoorin siskon tyttö, – meidän kummityttömme. Ja näimme jo vuoden täyttäneen O:n. Pitkä, hoikka poika oli. Ja mahtavan matala yksivuotiaan ääni. Hymyilevä, rauhallinen lapsi. Nykyään näkee niiiiin harvoin pikkuisia …  Olipas ilo.

Muhos-2

Kuudeksi Viskaaliin. Enpä ole ennen teurastomolla käynyt, enkä enää halua toiste. Oli kyllä mielenkiintoista, olen tyytyväinen että tuli lähdettyä, ja olin erityisen iloinen, että oli ilta, eikä siellä ollut toimintaa. Mitä nyt paistuvat nakit tuoksuivat ja maistuivat. Viskaalin pastrami hyväksi havaittiin. Ja kaupasta viikonlopuksi karitsan jauhelihaa ja huomiseksi lihahyytelöä hankittiin.

Muhoksella on monta hyvää syytä käydä.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.