Pyhäpäivän agenda

… eihän sellaista saisi edes olla.  Siis asialistaa, tekemistä, pyhäksi. Noh oli kuitenkin. Ihan ”pyhä”puuhiakin listalla, mutta eihän se elämä mene edes yhden päivän osalta niin kuin suunnittelee, ajattelee.

Suurin syy agendani repsahtamiseen on säässä. Silloin kun on niin kylmä kuin tänään, ei tunnu hyvälle istuttaa yrttien taimia lavoihin; ovat siis vielä suojassa sisätiloissa. Eikä rullaluistimia tullut haettua varastosta: vielä muutama vuosi sitten aloittelin rullistelun jo huhtikuun viimeisinä päivinä, heti kun lakaisukoneet olivat Koskelantien putsanneet. Tänään tyydyin lenkkareihin. Ajatuksena oli, että kunhan ensin käyn Caritaksessa äidin luona, lähden siitä lenkille kävelemään, pitkin sunnuntaiaamuista Oulua. Tarkeninko? – No en. Caritaksessa kävin, mutta lenkki jäi kovin lyhyeksi. Tovin kiertelin, kuvailin.

Pyhäpäivä

Tuomiokirkon kirkkotarhan pilvikirsikat kukassa. Ne eivät kuki montaa päivää – mutta juuri nyt ovat kauneimmallaan (klikkaaminen suurentaa kuvat – kannattaa kyllä). Kannattaa käydä katsomassa livenäkin.

Pyhäpäivä-2

Pyhäpäivä-3

Vähäisen ulkoilun jälkeen olisi ollut suotavaa jäädä pihalle, pyyhkiä kaikki koivun siitepöly, jota on niin paljon kuin yleensä männyn, ikkunalaudoilta ja muilta pihan vaakatasoilta. En tarkene. Lähden sisälle, ja perustelen (tasan tarkkaan vain itselleni, pehtoori kyllä on ollut pihalla monta tuntia) sillä, että huomenna on palautepalaveri väitöskirjan käsikirjoituksesta, josta oli lukematta liki 100 sivua (vieläkin 30!!) joten käperryn työhuoneen nurkkaan lukemaan. Onneksi mielenkiintoista, erinomaisesti kirjoitettua tekstiä.

Tänäänkään eivät nuoret – eikä ketään muitakaan – syömässä, joten tyydyn kaikenmoisen pienen tuhertamiseen. Joskin kokeilu savuporolastut, aika löysäksi keitetyt kananmunat  ja valkoinen parsa eivät ollenkaan hassumpaa. Ja toissapäiväisten entrecote-viipaleiden ja eilisten lammasmakkaroiden ”elvyttäjänä” luomukermaviili johon sekoitin  pari, kolme ruokalusikallista Hot Chili Ketsuppia ja yhden teelusikallisen sokeria toimi vallan mainiosti. Luulen että pelittäisi ihan hyvin Kabanossin tai jonkun muun ruokaisan grillimakkaran kanssakin.

Tänään ei Skypeä Meksikoon. Hassua. Vaikka se melkein joka sunnuntaina onkin. .. Ai niin,… tyttären asunnon vuokraamiseksi seuraavaksi puoleksi vuodeksi piti taas vähän asioita hoidella  – – ehkä nyt niiden pariin, ettei agenda ihan jää toteutumatta. Ensi viikolla voisinkin taas postailla tännekin ”Terveisiä Meksikosta”.

Huomenna töissä jännä päivä… Kuulemisiin.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.