Fotomaraton vol. 3 vai 4

Kuopion kameraseuran Digimaraton 2014 -kisa oli viikonloppuna. Sinne olisi voinut ilmoittautua ulkopuolisetkin ja osallistua etänä, mutta jätin ilmoittautumatta. Kuitenkin Lepolandian Pasi, jonka kanssa olemme näitä kuvahaasteita aiemminkin toisillemme heitelleet, lähetti eilen aamulla, juuri kun olin lähdössä äidin luona käymään ja kaupungille kuvaamaan, Instagramin kautta viestin: ”Se on perinteisen maratonhaasteen paikka ja aiheet ovat: 1. Ei mitään pönötystä, 2. Suurella sydämellä, 3. Hashtag, 4. Kasvuhakuisuus, 5. Eurooppalaisin silmin ja 6. Olet tässä/olen tässä.”

Sääntöjä en tarkemmin käynyt katsomassa, en mitään pitkälle meneviä suunnitelmia tehnyt, kunhan kiertelin kaupungissa tunnin, vähän toista. Kävin Caritaksessa äidin luona, tankilla, tulin kotiin huushollaamaan ja laittamaan ruokaa, ohessa muutama otos ja siinä ne käytettävissä olleet kuusi tuntia olivat menneet ja 80 kuvaa räpsittynä.

Ajan muistin oikein, siis kuusi tuntia, ja sen että kuvia ei saa muokata, olisi pitänyt ottaa jpg-muodossa, en ottanut, ja se, että ne pitäisi ottaa tuossa ilmoitetussa järjestyksessä, ei ollut mielessäni. Muutoinkin melko huolimattomasti tein, mutta mukavaa taas oli, joten kiitos Kuopion suuntaan haasteesta.

Tässä vastaukseni varsin vaikeisiin aiheisiin. Kaikki kuvat kannattaa klikata isommiksi.

1. Ei mitään pönötystä

Kuopion dfm 2014-2

2. Suurella sydämellä

Oulu, haastekuvat

3. Hashtag

Oulu, haastekuvat

4. Kasvuhakuisuus

Oulu, haastekuvat

5. Eurooppalaisin silmin

Kuopion dfm 2014

6. Olet tässä/olen tässä

Oulu, haastekuvat

Sitten kun en ole virallisesti kisassa mukana ja muutoinkin jo ”rikkonut sääntöjä”,

ajattelin tehdä em. kuvista korjatut, muokatut versiot.

Ja muutamille haasteaiheille myös kakkosversiot.

Ja vähän selitelläkin …

Olkaahan te hyvät blogivieraat kommentaattoreina. 😉

1. Ei mitään pönötystä

Kevätkaihonkukka on jo nimeltään vaatimaton, ei pönötä. Tämä oli toiseksi vaikein kuva.

 Kuopion dfm 2014-14

2. Suurella sydämellä

Oulu, haastekuvat

Oulu, haastekuvat

Kaupungintalon edustan kukkapenkin istutuksessa on suuri sydän.

3. Hashtag

(Tämän ajattelin HETI kuvaavani tähän haasteeseen.
Se on pieni osa arkkitehtiopiskelijoiden ”huvipaviljonki” -harjoitustyöstä Kiikelissä.)

Oulu, haastekuvat

4. Kasvuhakuisuus

Oulu, haastekuvat

Oulun kaupunki on kovin kasvuhakuinen,
ja tätä kuvaa ottaessa taas huomasi,
kuinka vaikeaa onkaan saada horisontti suoraksi!

5. Eurooppalaisin silmin

Kuopion dfm 2014-13

Toiseksi vaikein haaste. Pradan aurinkolaisella tulee katseltua eurooppalaisin silmin… 😉

6. Olet tässä/olen tässä

Tuon varjoidean keksittyäni olin muka kovinkin täpinöissäni.
Ei vaan kovin hyvä tulos. Ehkä tuo tangeeraava kivilinja olisi pitänyt hyödyntää jotenkin muuten.

Selfie-kuvaaja on sitten minustakin tullut. 😉

Oulu, haastekuvat

Oulu, haastekuvat

Oulu, haastekuvat

Nämä maratonit on mukavia. 😉

 

5 kommenttia artikkeliin ”Fotomaraton vol. 3 vai 4”

 1. Siinähän ne haastekuvat nyt ovat, jippii. 🙂 Suoriuduit hienosti, olisit voinut saavuttaa vaikka menestystä kisassa (mikäli olisit noudattanut sääntöjä 🙂 ) Tuo varjoidea oli kyllä tosi hyvä, kukaan täällä Kuopiossa ei sitä keksinyt, tosin voi mennä myös harmaan ja pilvisen päivän piikkiin. Eurooppalaisin silmin ja Hashtag nappaavat sitten virtuaalisen hopean ja pronssin. 🙂 Kiitos taas, kun tartuit haasteeseen! Itse julkaisen omat kuvani maratonin tulosten julkaisun jälkeen.

  Vastaa
 2. Hyviä kuvia vaikeista aiheista! Suosikkini kuvistasi on hieno hashtag-tutkielma, ja oivalluksena on hauska myös tuo aurinkolasikuva.

  Minä olin paikan päällä Kuopiossa mukana kisassa. Vieraalla paikkakunnalla olo tuo totta totisesti paljon vaikeutta tehtävään, kun kaikki aiheet pitää varta vasten löytää. Mutta hauskaa oli. (Pasi: mihinhän te olette mahtaneet hukata kuvani, koska käytin varjoaideaa ”olen tässä” -tehtävässä ;))

  Vastaa
 3. Juu Katri H, kyllä se sinun varjokuvasi on kisassa mukana. 🙂 Olihan se melkoisen erilainen ratkaisu verrattuna tuohon Reijan kuvaan, laskin siksi erilaiseksi. 🙂 Itse en ole tuomaristossa, mutta välitin kuvat eteenpäin tuomareille. 🙂

  Vastaa
 4. Kiitos, Pasi. Haasteesta, kommentista ja arviosta. Kilpailuun osallistuminen olisikin saattanut tuoda mukanaan vähän parempaa paneutumista, sääntöihin tutustumista ja ajan varaamista kuvaamiselle. 🙂 Siis ei muuta kuin katseet tulevaan kauteen ja odotteleaan kilpailun tuloksia ja sinun kuviesi julkaisua.

  Vastaa
 5. Katri, tämähän käy mielenkiintoiseksi. Olit oikein paikan päällä? Varmasti on haastekerrointa tuplasti kun on vieraassa kaupungissa. Varjokuvasi ja muutkin rupesivat kiinnostamaan. Julkaisetko sinä ne jossain? Lähetä nyt ainakin se sinun versiosi varjokuvasta sähköpostilla?

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.