Mitä pääsiäisenä kokkaisi, lammasta vai kanaa,
ehkä sittenkin uutena ruokana parsaa Kellogsien kanssa?

Jälkiruoaksi kevyt pasha tai kaikkea muuta kuin kevyt New Yorkin juustokakku! 

Tein kuvistani ja ruokaohjeista ”Pienen pääsiäisruokakirjasen”.
Tavallisia ja vähän erilaisia meidän pääsiäispöydässä
olevia herkkuja sinne kirjailin ja kuvailin.
Esimerkiksi Lammaspate on ihan ehdoton,
nyt kun on vielä Viskaalin kauppa,
josta saa erinomaisen hyvää lammasjauhelihaa,
ja ”pikahollandaise” parsalle toimii kyllä muulloinkin kuin pääsiäisenä. 

Linkin takaa aukeaa pdf-tiedosto, joka pitäisi olla helposti tulostettavissa:

jos/kun tulostat, laita asetukseksi ”vaaka” (landscape),
jotta sivut tulostuvat kokonaisina. 

Huhtikuun alussa-8

Oleppas hyvä:

PIENI PÄÄSIÄISRUOKAKIRJANEN 

 

Huhtikuun alussa-7

12 Comments

 1. Voihan Ristus!*

  Ja taas meitä blogisi seuraajia hemmotellaan! Asiasisältönsä ohessa kirjasi on silkkaa estetiikkaa viiden paastoviikon terästämille silmille. Kiitos!

  *ns. kadunmiehen vilpitön ihastuksen ilmaus

 2. Jessus, sanon minäkin! Koska olit laittanut sen julkisesti esille, jaoin sen yhden suljetun ryhmäni kanssa, eli noin nelisensadalle kotimaan ulkopuoilella asuvalle suomalaisille, torjumaan ikävää suomalaiseen ruokaan. Olet aivan uskomattoman tuottelias kaikella alalla!

 3. Parahin ns. kadunmies, kiitokset vallan myönteisestä kommentoinnista. Olisin kyllä estetiikan kanssa voinut tehdä paljon enemmänkin, mutta ilo on, jos prujuni ilahdutti.

 4. Irma hyvä, ihan huoletta voit linkitellä. Jos tästä on jollekin ikävän helpottajaksi tai innoitusta pääsiäisen ruokajuhlan suunnittelussa tai toteutuksessa, niin on mukava.

  Ohjeet on taas valikoituneet kuten kaikissa muissakin ”ruokajulkaisuissani”: ne olen itse testaillut, monet itse kehitellytkin (stout-kastikkeesta olen ylpeä :)) ja niistä on tykätty. Periaatteessa aika simppeliä safkaa, maku ratkaisee.

  Makoisaa kevättä sinne Atlantin taaksekin!

 5. Kiitos paljon reseptijulkaisusta! Ja samaa kiittelen myös kuin Koivu ja Irmakin > todella kaunista katsottavaa silmille. Muutaman ohjeen bongasin minäkin meidän pääsiäisen iloksi!

 6. Taije, kuten lauantaina jo kirjoittelinkin, tuollaisten prujujen tekeminen – ovat ne sitten töissä tai ruokaan tai matkustukseen liittyviä – on minusta mukavaa. Tuplailo jos niistä joku saa lukemalla iloa ja ideoita omaan pääsiäispöytäänsä.

 7. Yhdyn edellisiin kiitoksiin ja kommentteihin! Enkä malta olla samalla mainitsematta, että taas meni viiniostokset yksiin. 🙂 Olin juuri edellisenä päivänä ehtinyt ostaa mainitsemaasi uutta itävaltalaiskuohuviiniä. Maistaa en tosin vieläkään ole ehtinyt, mutta ensi viikonloppuna sekin korjaantunee.

 8. Satu, no sehän sattui; tuo Mathäi siis. 😉

  Ja Pääsiäisruokakirjanen, niin, onhan siitä ehkä iloa muulloinkin kuin pääsiäisenä. Eikös se niin ollut, että sinä et vieläkään ( 😉 ) Lappia lomasi kohteeksi valinnut, vaan tulppaanien ja kanavien kaupunkiin … Aurinkoisia päiviä sinne.

 9. Kiitos myös täältä Salon liepeiltä! Resepteistä on suuri ilo (ja helpotus), kun suunnittelen pääsiäistä. Joku päivä menee tosin aivan arkimuonalla, sillä tukkien sahaukseen tuleville talkoolaisille se lienee sopivampaa…;). Minäkin tein ”lempikaljumiehen” (tyttären tytär 4v nimitys T.B:lle) kirjasta karamellisoitua possua -nami!

 10. Annelica, nyt kun teitä on jo noin monta (Facebookissakin muutama ilmoitti pääsiäisen jotain ruokia näillä ohjeillani tekevän) alkaa tulla paineita: toivottavasti pääsiäisessänne maut miellyttävät. 🙂

  ”Lempikaljumies” on kyllä minustakin aika mukava, ja tekee minun makuuni sopivaa sapuskaa.

  Onnistuneita talkoita ja kokkauksia sinne Saloonkin siis.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.