Paluu Madeiralle

Kymmenen vuoden jälkeen olemme täällä taas. Madeiran lyhyen, lyhyelle kiito(jarru?)radalle laskeuduttiin aikataulusta myöhässä. Lähtö aamulla viivästyi melkein tunnin, eikä kovassa vastatuulessa (30 m/s) aikataulua saatu kurotuksi kiinni.

Me heräsimme Hiltonissa viiden kieppeillä ja olimme ajoissa Check-in jonossa, ja sitten turvatarkastusjonossa (tiedättekö, millaisen metelin vaelluskengät pitävät turvatarkastuksessa? Ihan kohtuullisen!). Yhteensä meni tunti noihin jonotuksiin, mutta jäi onneksi aikaa ostella uusi parfuumi (Armani, luonnollisesti. Summer code on kyllä hivenen pliisu… 🙁 ).

Noh kuuden tunnin  lento Thomas Cook´n kyydissä (Skandinavian Airlines, matkanjärjestäjänä Tjäreborg) sujui verraten helposti. Ja  onko myönnettävä, että palvelu pelasi paremmin kuin Finskillä? Ehkäpä.

Kahden kieppeillä paikallista aikaa (Suomen aikaa neljältä) olimme hotellissa. Cliff Bayssä ei ainakaan vielä ole valittamista. (Näkymä parvekkeeltamme kohti Funchalin keskustaa.)

Madeira 2013_21_10_2013 026 (Custom)

Ja kun tänne kerran on tultu liikkumaan, lähdimme kävellen kohti vanhaa kaupunkia = pari, kolme kilometriä suuntaansa. Istahdimme virvokkeille (madeiraa (Bual) pikku lasillinen!), tovin katselimme elämänmenoa maanantaisessa Funchalissa.  j

Kävellessä hoksattiin se kukkaloisto joka täällä on; tuntuu että kaikki kukkii. Mutta sille on vaatimuksensa: on myös oltava kosteaa. Montakohan vesisaderäpsäystä tänään on ollut? Kolme vai viisi? Mutta on lämmin. Vähän päälle + 20 C ja leppeä merituuli.

Madeira 2013_21_10_2013 055 (Custom)

Ja sitten paluu hotellialueelle (Lido) jossa viideltä tervetuloa/infomeetinki matkalaisten kanssa.

Monet jäivät syömään ko. paikkaan, me hotellille pikapesuun ja sitten etsimään ruokapaikkaa: ja käveltiinhän sitä taas reilu puoli tuntia ennen kuin palattiin tuohon hotellin kohdalla pääkadulla olevaan Casa Madeirense-ravintolaan.

cm2 (Custom)

cm1 (Custom)

cm (Custom)

Ja otimmehan sitten jotain peri madeiralaista: espadaa. Laittelen kuvia ja kerron joku päivä, nyt kun valvottuja tunteja on pian jo kymmeniä (20) ja käveltyjä kilometrejä lähelle kymmenen, on vain ryhdyttävä nukkumaan. … Huomiseen.

 

3 kommenttia artikkeliin ”Paluu Madeiralle”

  1. Yaelian ja Pasi, mukava kun kuljette mukana. Huomenna aamulla kauppahalli ja sitten puutarhaan ja vuorille.

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.