On päiviä, jolloin heräät ja mietit vain, mihin päin lähtisit lenkille ja mitä tekisit ruoaksi kun tytär ja sisko tulevat syömään. Hieman kaipaat nuortaparia, joka ei tule, kun Juniori on appivanhempiensa kanssa Etelä-Suomessa rippijuhlareissulla.

Nautit puolen vuosisadan lämpimimmästä syyskuun alusta, lähdet aikaisin lenkille, kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa yön kaste on vielä kukkien terälehdissä. Mietit, kuinka kauniita ne ovatkaan, etkä ollenkaan tajua, että illalla pisarat näyttävätkin kyyneliltä.

illalla-7

illalla-8

illalla-6

illalla-9

illalla-5

illalla-4

illalla-3

illalla-2-3

Kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla,
ja erityisesti tämä viimeinen kannattaa suurentaa.

illalla-2-2

 

2 Comments

  1. Kunnioitettu fotobloggaaja!

    Myös kolmanneksi viimeinen – ”illalla-3” – kannattaa suurentaa. Ihailtavaa duunia hämäkiltä ja verkon kuvaajalta!

    Männä syksynä argentiinalainen Tomás Saraceno rakensi Helsingin Taidehalliin tarkan mallinnuksen musta leski -hämähäkin verkosta: kolme kilometriä mustaa, ohutta nailonköyttä, 25 000 solmua. Verkko (7x8x5 m) täytti yhden ison huoneen.

    Mustan lesken verkko oli aika sotkuinen kudelma, jollain lailla levoton. Siitä puuttui ”illalla-3” -verkon symmetria. Epäsymmetria mahdollisti toisaalta sen, että näyttelyvieras voi halutessaan liikkua (kontata, pujotella) verkoston harvaan kudottujen rakenteiden lomassa.

    1. Parahin Koivu, noita hämähäkin verkkoja oli paljon!

      Kuvasin niitä paljon. Voisin joku päivä laittaa lisää niistä kuvia, muutamissa onnistuin saamaan tarkempiakin kuin tuo mainitsemasi kuva. Ihmettelin niitä vähän.

      Mutta ei niitä niin paljon ollut, että välissä olisi mahtunut kuvaamaan saatikka liikkumaan taikka konttamaan. Olisi ollut kiintoisaa nähdä tuo Saracenon verkko.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.